TBMM Genel Kurulu'nda, 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeler Pazartesi günü görüşülecek. AK Parti"de tek komisyon kurulması görüşleri ağırlık kazandı. Genel Kurul'da CHP'nin bakanlar hakkında ayrı ayrı verdiği 4 önerge ile AK Parti'nin verdiği tek önerge ayrı ayrı görüşülecek.
AK Parti MYK toplantısında 4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında Meclis Genel Kurul gündemine gelecek önergeler de görüşüldü.

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, MYK'da bakanlarla ilgili tek komisyonun kurulmasına karar verildi. AK Parti Grup Başkanvekilleri MYK toplantısında; Genel Kurul'da, AK Parti ve CHP'nin verdiği önergeler birleştirilerek değil, ayrı ayrı görüşüleceği bilgilerini verdiler. Önergeler ayrı ayrı görüşüleceğinden komisyon kurulmasına ilişkin önergeler de ayrı ayrı oylanacak. Dolayısıyla AK Parti'nin bakanlar hakkında verdiği önerge doğrultusunda soruşturma komisyonu kurulacak.

BAKANLAR KENDİLERİNİ SAVUNACAKLAR

TBMM İçtüzük gereği bakanlar 10'ar dakika söz alabilecekler. Ancak her önerge için konuşacaklar. Önergeler ayrı ayrı görüşüleceğinden bakanlar hem AK Parti hem de CHP'nin verdiği önerge üzerine 10'ar dakika söz alacaklar. Bakanlar daha önce Genel Kurulda birer saat konuşma talebini iletmişlerdi ancak, İçtüzük gereği istedikleri kadar konuşamıyorlar. Dolayısıyla savunmalarını AK Parti ve CHP önergelerinde kullanacakları toplam 20 dakikaya sığdıracaklar.

AK PARTİ GERGİNLİĞE MEYDAN VERMEYECEK

Öte yandan AK Parti 4 eski bakanla ilgili önergelerin görüşmeleri sırasında muhalefetin tahrik edici konuşmalarına karşı temkinli yaklaşma kararı aldı. Bu konuda milletvekillerine daha sakin olmaları konusunda bir uyarının yapılması da bekleniyor.