Tüm Türkiye, Ramazan Bayramı öncesi“koalisyon” görüşmelerine odaklandı. Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan’dan hükümeti kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk görüşmesini bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirecek. Bu görüşme, 1999’da, DSP, MHP ve ANAP arasında kurulan 57’nci Hükümet’in oluşumundan bu yana gerçekleşecek “ilk koalisyon görüşmesi” olacak. 

GÖRÜŞME SAAT 14.00’TE 

Davutoğlu, kurmaylarıyla birlikte bugün saat 14.00’te CHP Genel Merkezi’ne gidecek. Başbakan olduktan sonra ilk kez CHP’de Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek olan Davutoğlu’nun amacı “nabız tutmak.” Görüşmede, koalisyon pazarlığı yapılmayacak, sadece CHP’nin, bu konudaki beklentileri ve AK Parti’yle koalisyona sıcak bakıp bakmadığı sorulacak. Kılıçdaroğlu’nun da, daha önce açıkladığı 14 şartı hatırlatacağı kaydediliyor.

MHP İLE ROTAYI ÇİZECEK

Davutoğlu, yarın saat 14.00’te MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kapısını çalacak. Davutoğlu’nun, yaptığı istişarelerde ve kamuoyu anketlerinde, “AK Parti - MHP” koalisyonu en çok istenen formül olmuştu. Bahçeli’nin yarınki görüşmede kapıları kapatmayacağı ve muhtemel koalisyon için görüşmelere hazır olduklarını vurgulayacağı ifade ediliyor. 

HDP'YE TEKLİF YOK!

Başbakan Davutoğlu, çarşamba günü saat 11.00’de HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’a “nezaket ziyareti” yapmayı planlıyor. HDP’nin de görüşünü alacak olan Davutoğlu, “koalisyon teklifi”nde bulunmayacak