BİNLERCE Venezüelalı, ülkenin en büyük elektronik mağaza zinciri Daka'nın fiyatları yüzde 50 düşürmesi büyük kuyruklar oluşturdu. 
Nicolas Maduro hükümetinin mağaza zincirine el koyma kararını açıklaması ile birlikte yüzlerce kişi fiyatları yarıya düşüren Daka adlı mağazanın önünde geceyi kuyrukta geçirdi. Kapıların açılmasıyla birlikte ucuz televizyon, buzdolabı, bilgisayarak gibi ürünleri kapışarak alan insanların görüntüleri ABD'nin 'black friday'ini hatırlattı. El koyma eylemi, Maduro'nun geçen çarşamba açıkladığı, muhalefetin ve ABD ve Kolombiya'daki aşırı sağcı grupların Bolivarcı hükümete karşı açtığını iddia ettiği ekonomik savaş ile mücadele kararından sonra geldi. Maduro yaptığı televizyon konuşmasında mağaza zincirinin 1 ABD dolarını resmi kur olan 6.30 Bolivar'dan alarak ithalat yaptığını ancak bunu fiyatlara yansıtmadığını tespit ettikleri için el koyma işlemini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Venezüela'da kara borsadada ABD doları resmi kurun sekiz katına kadar işlem görebiliyor. Temel tüketim ve gıda maddelerinin hemen hemen hepsini ithal ediyor.