RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çinli mevkidaşı Xi Jinping'le son doğum gününü votka içip üniversiteli öğrenciler gibi sandviç yiyerek kutladıklarını söyledi.
Çin devlet televizyonu CCTV'ye göre, birkaç gün önce yabancı gazeticilerle bir araya gelen Putin, 61'inci doğum gününü Xi Jinping'le birlikte kutladığını söyledi. Oldukça samimi bir havada geçtiği gözlenen söyleşide CCTV muhabirinin "Xi'yle doğum gününde şarap içtiğiniz söyleniyor" sorusunu yanıtlayan Putin, "Son doğum günümde onunla birlikte biraz votka içtik. Hatta, üniversite öğrencileri gibi sandwich yedik" dedi.
Xİ JİNPİNG SOÇİ’DE AÇILIŞA KATILACAK
Öte yandan, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sochi'de yapılacak olan Kış Olimpiyat Oyunları'nın açılışına katılacağı bildirildi.
Çinli liderler uluslararası spor etkinliklerinde nadiren boy gösteriyor. Bu açıdan, Xi’nin son dönemde insan hakları ve güvenlik kaygılarıyla gündeme gelen oyunlara katılacak olması Moskova yönetimine destek mesajı içeriyor.
Putin ve Xi, Şanghay İşbirliği Örgütü çatısı altında terörle mücadele söylemini kilit unsur olarak kullanıyor. İki lider, Suriye’de süren iç savaşta Esad yönetimine verdikleri doğrudan ya da dolaylı desteklerle rejimin ayakta kalmasında da önemli rol oynuyor.
Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Putin’in Sochi davetlerini geri çevirdiklerini açıklamıştı.

SK(SS)