KOSOVA'da yaşamını yitiren, gazetecilik mesleğinin duayenlerinden, emektar öğretmen ve siyasetçi Nevzat Hüdaverdi, son yolculuğununa uğrulandı.
Hüdaverdi için önce son günlere kadar çalıştığı Priştine’nin Sami Frasheri Lisesi’nde anma toplantısı düzenlendi. Türk ve Arnavut öğretmenleri, gazeteciler, aydınlar ve arkadaşları anma toplantısında Nevzat Hüdaverdi’nin ölümü nedeniyle derin üzüntülerini dile getirdi.
Nevzat Hüdaverdi’nin cenazesine, bakan yardımcıları , gazeteciler ve öğrencilerin yanısıra yüzlerce vatandaş katıldı. Öğrenciler elerinde çelenk ile Priştine kent mezarlığına kadar yürüdü. Kosova Türkleri’nin önde gelen aydını Nevzat Hüdaverdi için Priştine kent mezarlığındaki camide cenaze namazı kılındı. Duaların okunması ardından Nevzat Hüdaverdi’nin mezarının üzerine çok sayıda çelenk ve çiçek konuldu.
Bu sırada bir konuşmada bulunan Kosova Türk Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Aslan, "Mehrum Nevzat Hüdaverdi, Türkçe gazeteciliğin belki de şampiyonudur, duayenidir" dedi. Aslan, Türkçe eğitiminde aynı zamanda, Türkçe eğitiminin dertlerini en iyi anlayan ve o yönde en iyi şekilde hizmet veren biri olduğununun altını çizerek söyledi. Çocukların en çok sevdiği dergiyi senelerce hiç ara vermeden onların masalarına sunduğunu vuguluyan İbrahim Aslan, "Nevzat Hüdaverdi öğretmenlikte 40 yıllık bir ömür harcadı. Bugün de yetiştirdiği binlerce öğrencinin saygı ve sevgisiyle son yolculuğuna uğurlandı" dedi. TK(SS)