10 KİŞİ YARALANDI, ARAÇLAR YAKILDI
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Hüda-Par ile aralarında BDP'lilerin da bulunduğu belirtilen esnaflar arasında seçim propagandası yüzünden çıkan bıçak, taş ve sopalarında kullanıldığı kavgada 10 kişinin yaralandığı belirtildi. Bıçakla yaralanan 26 yaşındaki Ömer Bağır'ın da aralarında bulunduğu yaralılar Diyarbakır'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Bazı yaralıların ayakta tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildikleri belirtildi.
Lice'de yaşanan arbedenin ardından Hüda-Par'lıların bırakıp kaçtığı 5 araç öfkeli kalabalığı hedefi oldu. Kabalık 3 aracı ateşe verip yakarken, 2 aracı da ters çevirerek kullanılamaz hale getirdi. Hüda-Par'lılara ait araçların içinde bıçak ve palaların bulunduğu iddia edildi. Olayları polis güçlükle önlerken, Hüda-Par'lıların ilçeden ayrılmasından sonra polis geniş güvenlik önlemleri aldı. İlçede gerginlik devam ederken, polisin aldığı güvenlik önlemleri de sürüyor.
Olaylar nedeniyle Lice'ye giden BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, partililerden bilgi aldı. Zümrüt, "Bu bir seçim çalışması değil. Çünkü seçim çalışmasını yürüten konvoyda kesici aletleri bulundurmaması gerekiyor. Araçlarında satırlar, bıçaklar çıktı. Lice'de çalışmalarını yürütürken esnafla bir sürtüşmeleri oluyor. Ve sürtüşme sonrası Hüda-Par yöneticileri ve birlikte gezenler esnafa ve halka saldırıyor. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre silahlar da kullanılmış. Satırla, bıçakla yara alanlar var. 90'lı yıllarda yaşananları unutmadık. Lice'nin bir geçmişi vardır. En fazla bedel ödeyen ilçelerden biridir. Bu halk Hizbullah süreçlerini unutmamamıştır. Ama bugün Kürt halkı 90'lı yıllardaki gibi bir halk değildir. Örgütlü bir halktır. Gelecek bir saldırıya kendi öz savunmasını yapabilecek bir halktır. Ama buna rağmen, bu bir seçim sürecidir. Bizim onlara da çağrımız budur. Demokratik bir ortamda kendi çalışmalarınızı yürütebilirsiniz. Ama halka gidip satırlarla saldırmayı bu halk kabul etmez. Lice halkı buna tahammül etmiyor. Biz kendi halkımızın yanındaydık. Halkımız çok sağduyulu davrandı. Hüda-Par'a çağrımız şudur; Bu tutumları kabul edilecek bir tutum değildir, derhal vazgeçmeleri gerekiyor" dedi.