TÜRK Hava Yolları (THY), İsviçre'nin Cenevre kentinden 4 gazeteciyi İstanbul'a getirdi. THY Cenevre Bürosu Müdürü Vekili Zeynep Aygen, amaçlarının İsviçreli gazetecilere İstanbul'u göstermek, ünlü camilerimizi gezdirmek, Türk mutfağını tanıtmak, THY’nin üst düzey yöneticilerini tanıştırmak ve Türk turizmini onlara anlatmak olduğunu ifade etti.
İsviçreli gazeteciler, THY Cenevre Bürosu Müdürü Vekili Zeynep Aygen ve Pazarlama Müdürü Celil Yılmaz ile birlikte 4 İsviçreli gazeteci İstanbul'a geldi. Müdür vekili Zeynep Aygen bu seyahatin 3 gün süreceğini söyledi.
Davete 24 Heures ve Tribüne de Geneve gazetesi adına Jean – Marc Corset, Je Pars ekonomi dergisi adına Laurent Missbauer, Ou Magazine dergisi adına Jacques Marzier ve TSC dergisi adına da Jacques – Olivier Pidoux katıldı.
İstanbul'a hareketlerinden önce, Ou magazine dergisi adına geziye katılan Jacques Merzier şunları söyledi: 
"THY Cenevre bürosu beni İstanbul gezisine davet etti, amaçlarının İstanbul'un önemli turistik yerlerinin gezdirilmesi Türk mutfağını tanıtmak ve THY üst düzey yetkililerini tanıştırmak olduğunu söylediler."
TSC dergisi ekonomi sorumlusu Jacques-Olivier Pidoux'da, THY davetini memnuniyetlen kabul ettiğini, İstanbul'a daha evvel bir kaç kere gittiğini belirterek "Ancak iş olarak ilk defa gidiyorum, o yüzden bu sefer İstanbul'u daha iyi tanıyacağıma inanıyorum" dedi.