CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, balyoz davasıda mahkum olup cezaevinde yatan 33 askerin ailesiyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında bazı tutuklu askerlerin yakınları duygu dolu anlar yaşarken, eşlerinin ve çocuklarının biran önce serbest bırakılmalarını istedi. Ağbaba, balyoz darbe planını araştırmak üzere meclis araştırma komisyonu kurulması için meclise bugün başvuracaklarını söyledi.
"ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASI İÇİN TEKLİFİMİZİ MECLİSE SUNACAĞIZ"
CHP'nin cezaevi komisyonu üyeleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Muharrem Işık, balyoz davasında tutuklu bulunanlardan 33 kişinin yakınıyla birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. CHP cezaevi komisyonu olarak davaları yakından takip ettiklerini belirten Ağbaba, şöyle dedi:
"Bugün katledilen hukuk ve adalettir. Bugün burada katledilen hukukun mağdurlarıyla karşınızdayız. Balyoz davası bir kumpastır dedik. Başbakan başdanışmanı bizimle aynı fikirde olduğu ortaya çıkmıştır. Balyoz davasında hak, hukuk yoktur, düzmece ve kumpas vardır. Balyoz davasının özeti haksız yargılama, hukuksuz infazdır. Ortada olan bir hukuk terörüdür. Balyoz davası baştan itibaren siyasi davadır. Dolayısıyla çözümü de siyasi olmalıdır. Bu işi yasama organı çözmelidir. Yasal düzenleme yapılmalıdır ve haklar iade edilmelidir. Derhal balyoz darbe planını araştırmak üzere meclis araştırma komisyonu kurulmalıdır. Bugün CHP olarak meclis araştırma komisyonu kurulması için teklifimizi meclise sunacağız."
"GENELKURMAY BAŞKANI İSTİFA ETMELİ"
Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu davanın ön büyük sorumlusu Genel Kurmay Başkanıdır. Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel kendisini ve arkadaşlarını kurtarmak için yargıya müdahale ettiği ortaya çıkmıştır. Bizde CHP cezaevi komisyonu olarak kendilerine istifa etmeleri konusunda açık mektup yazdık. Milli Güvenlik Kurulunda orduya kumpas konuşuldu diyor. Bizde soruyoruz yıllardır bunu söyleyen askerler varken, kendi askerlerine neden inanmamıştır ve başbakan başdanışmanına inanmayı tercih etmiştir. Başbakanın baş danışmanı yoksa Genel Kurmay Başkanının da mı başdanışmanıdır. Orduyla yönelik kumpası göremeyen ve durduramayan bir Genel Kurmay Başkanı orduyu yönetemez. Bu kumpası engelleyemiyorsa ordunun başında durmamalıdır. Tek yapacağı şey istifa etmektir."
Milletvekillerinin konuşmasının ardından bazı tutuklu askerlerin yakınları söz aldı. Tutuklu askerlerin yakınları duygu dolu anlar yaşarken, eş ve çocuklarının biran önce serbest bırakılmalarını istediler.