KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamaları için adaya gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi. Kabulde konuşan Atalay, ekonomik programla ilgili teknik kişilerin de heyetinde bulunduğunu, KKTC’deki teknik heyetle görüşmeler yapılacağını ve ekonomik programda gelinen noktayla ilgili bilgi alınacağını dile getirdi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla Türkiye’yi temsilen adaya geldiğini söyleyerek, "KKTC’nin bağımsızlığını tebrik ediyorum. 15 Kasım KKTC’nin ilanını nice daha güzel günlerde kutlamayı diliyorum" dedi. Atalay, KKTC’nin ekonomik olarak daha kalkınmış ve demokrasi olarak daha gelişmiş bir konuma ulaşması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurguladı. Müzakere sürecine değinen Atalay, yürütülen çalışmaları önemli gördüğünü ifade etti. Atalay, KKTC’de bulunacağı süre içinde Meclis Başkanı ve Başbakan ile görüşeceğini kaydetti.
EROĞLU: KKTC’NİN KURULUŞUNDAN BUGÜNE GELİŞME KAYDEDİLDİ
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Atalay’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Bu önemli günde bizlerle olmanız bizi onurlandırdı" dedi. KKTC’nin kuruluşundan bu yana 30 yılın geride kaldığını söyleyen Eroğlu, nereden nereye gelindiğinin muhasebesinin yapılması gerektiğini kaydetti. KKTC’nin kuruluşundan bugüne birçok gelişme kaydettiğini dile getiren Eroğlu, Türkiye ile birlikte, birlik ve beraberliği sağlamanın önemli olduğunu vurguladı. Her ülkede ekonomik sorunlar yaşanabileceğini söyleyen Eroğlu, Anavatan Türkiye ile birlikte, yaşanan sorunları aşmaya çalıştıklarını belirtti. Eroğlu, "Geldiğimiz nokta küçümsenebilecek bir nokta değildir" dedi. Eroğlu, müzakere sürecinin yeniden başlaması için uğraştıklarını ancak Rum tarafının zamana oynama taktiği içinde olduğuna işaret etti. Dünyanın bu gerçekleri görmesi gerektiğini söyleyen Eroğlu, "Rumları uyarmalarının zamanı geldi" diye konuştu.