BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile St. Petersburg'daki Konstantinovski Sarayı'nda baş başa görüştü.
Türkiye - Rusya 4. Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak üzere St. Petersburg'da bulunan Başbakan Erdoğan, konsey toplantısı öncesinde Putin ile biraraya geldi. Görüşmeye, Türk tarafından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus tarafından da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov katıldı.
Başbakan Erdoğan, görüşme öncesinde yaptığı kısa açıklamada, 4. Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu iİfade ederek, bugünkü görüşmelerde ele alınacak iki ülke ilişkileri ve bölgesel meselelerin çok manidar olacağını belirtti.
Başbakan Erdoğan Türkiye ve Rusya'nın müşterek atması gereken adımlar olduğunu söyleyerek, "Bugün, bu adımları çok daha güçlendirerek atacağımıza inanıyorum" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Putin de toplantıların iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.
Öte yandan heyette bulunan Dışişleri Bakanı Davutoğlu twitter hesabına görüşmeyle ilgili şunları yazdı:
"Rusya ile Üst Düzey İşbirliği Konseyi 4. Toplantısı öncesinde Rus meslektaşım Lavrov'la Kafkaslar, Suriye ve ikili konuları konuştuk."