SURİYE’deki kimyasal silahların Arnavutluk’ta imha edilmesi için yapılan teklifin ardından, başkent Tiran’da protestolar durmuyor.
Tiran merkezindeki 'Pirmid' adı verilen kültür- sanat merkezi önünde 30’a yakın sivil toplum örgütünün binlerce üyesi, muhalefet milletvekilleri, 'Arnavutluk'ta Kimyasal Silahların İmhasına Hayır' altında protesto düzenlendi. Sivil Toplum Örgütleri adına konuşan Elsa Ballauri, "Bizlerin bu konuda NATO’nun istemlerini yerine getirmek gibi bir yükümlülüğüm yok" dedi. Ballauri , protestoda bulunan çocukları göstererek , "Onların geleceğini mahvet isteyenlere korkmadan hayır demeliyiz" diye konuştu.
Demokratik Partisi milletvekili Mesila Doda, parlamentoda, Başbakan Edi Rama’dan bu konu hakkında açıklama yapmasını talep etmelerine rağmen, Başbakan Rama’nın suskuluğunu koruduğunu bunun için parlamentoda da protesto ettiğini bildirdi. Doda, "Bir milletvekili gibi değil bir ebeveyn olarak sizlerden tam anlamında ayaklanmanızı istiyorum" dedi. Gazeteci Mustafa Nano , ikinci kez protestoya katıldığını belirtirken, gazetesinin Arnavutluk genelinde yaptığı araştırmaya göre vatandaşların yüzde 80’inin kimyasal silahların burada imha edilmesine 'hayır' dediklerini açıkladı.