ALMANYA'nın Duisburg kenti yakınlarında bulunan Rheinberg kasabasında açılan Actec Türkçe Kitap Fuarı, kitap severler tarafından yoğun ilgi gördü.
Rheinberg kasabasında cuma günü açılan Actec Türkçe Kitap Fuarı, 5 Ocak'ta sona erecek. Almanya'nın en büyük Türkçe Kitap Fuarı olarak bilinen fuarı kitap severler, giriş ücreti ödemeden ziyaret ediyor. Fuara Türkiye'den 50, Almanya'dan 13 yayınevi katılırken kitap severlerin Türkiye'den getirtilerek sergilenen 5 TIR dolusu kitaptan memnun kaldı.
Fuar süresince Nihat Hatipoğlu, Ömer Döngeloğlu, Erhan Afyoncu gibi 50'ye yakın yazar ve konuşmacı takipcileriyle buluşacak. Karagöz-Hacivat, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi oyunlarla dolu dolu bir kültür etkinliğinin yer alacağı fuarda, Kurtlar Vadisi dizisinin bazı oyuncuları da imza gününe katılacak.
Yemek ve hediyelik eşya stantların da kurulduğu fuarı takip eden ziyaretçilerden bazıları, fuarın varlığından ve aradıkları her türlü kitabı bulabildikleri için de memnuniyeti dile getirdi.
Actec Türkçe Kitap Fuarı Organizetörü Ahmet Turunç, "Vakti olan edebiyat severleri fuarımıza bekliyoruz" dedi. An der Rheinberger Heide 5.47495 Rheinberg adresinde açılan fuar için takipciler, www.astecgmbh.de internet adresinden bilgi alabilecek.