GÜNE NASIL BAŞLAMAK GEREKİR?
Erken kalkın 
Kulağa berbat geliyor biliyoruz ancak, "erken kalkan yol alır" hayatta söylenmiş en doğru laf. Güne ne kadar geç başlarsanız, güne o kadar demotive olarak başlıyorsunuz.

Alarmı ertelemeyin 
Kalkmak için geceden belirlemiş olduğunuz saati ertelemeyin. Erteleyerek uyuduğunuzu sandığınız o fazladan 10-15 dakika, gece boyunca uyumuş olduğunuz uykunun kalitesini düşürüyor.

Uyandıktan sonra yatakta vakit geçirmeyin 
Tamam belki alarmı ertelemek gibi bir hata yapmadınız. Ancak uyandıktan sonra hala daha yatıp etrafa anlamsızca bakmanızda son derece yanlış. 

Duş alın 
Yataktan bir an önce çıktıktan sonra hızlıca banyonun yolunu tutmak doğru bir hareket olacaktır. Bol su ile yüzünüzü yıkamakta güne dinç başlamanızı sağlayacağı gibi, ılık bir duş almak çok daha doğru bir tercih olacaktır. Özellikle sıcak yaz günlerinde...

Egzersiz yapın 
Egzersizden kastımız kilometrelerce koşmak ya da çeşitti aerobik hareketler yapmak değil. Tüm gece hareketsiz kalan vücudunuzu ve kaslarınızı rahatlatmak için açma-germe hareketleri denilen egzersizleri uygulayabilirsiniz.

Uyanır uyanmaz telefonunuza bakmayın 
Teknoloji çağı malum... Telefonsuz ve internetsiz bir hayatı en az sizin kadar bizler de düşünemiyoruz. Ancak her ne kadar el alışkanlığımız haline gelmiş olsa da, sabahları kalkar kalkmaz ilk bakacağınız şey telefon olmamalı. 

Gözünüzü açar açmaz telefonunuzda veya sosyal medya hesaplarınıza bakmak yerine varsa eşinize veya çocuklarınıza, yoksa pencereden sızan ışığa bakmak bile, ilk tercihten çok daha faydalı olacaktır!

Gazete veya dergi okuyun 
Müzik dinlemenin yanında, bir diğer tercih de gazete veya dergi okumak olabilir. Yaşadığınız ülkede ve dünyada neler olduğunu bilmek, farkındalığınızı arttırır.

Mutlaka kahvaltı yapın 
Asla asla asla atlanmaması gereken öğün, kahvaltı. Kahvaltıdan kastımız evden çıkmadan acele ile ağzınıza attığınız bir kaç lokma ya da pastahane poğaçası değil. 
Sabahın erken saatlerinde her gün evde mükellef bir sofra kuramayacağınızı da biliyoruz... 

Ancak bir yumurta haşlamak, bir kaç dilim peynir ve ekmek kesmek emin olun sadece 15 dakikanızı ayırır. Bu şekilde temizliğinden ve lezzetinden emin olduğunuz bir kahvaltı, güne zinde ve neşeli başlamanıza katkı sağlar.

Kahve için 
Mide ve diş sağlığınıza dikkat ederek tabi... Kahve, kafein içerdiği için sabahları çok çabuk uykulu halinizden kurtulmanızı sağlar.  Çok abartmamak koşulu ile sabahları bir miktar kafein tüketmek, güne enerjik ve zinde başlamanızı sağlayacaktır.

Müzik dinleyin 
Evin içinde veya işe-okula giderken mutlaka müzik dinleyin. Ancak seçeceğiniz müzik stiline dikkat etmekte fayda var. Hareketli ve neşeli müzikler, güne enerjik başlamanız için harika bir seçim olacaktır