Murat ÇAĞLAR/ VAN, () - VAN'da 2009 yılında kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi yılda 150 bin hastayla bölgeye ümit oldu. Son teknoloji cihazlarla sağlıkta iddialı bir konuma gelmeyi hedeflediklerini söyleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Hastanemiz bölgeye ümit oldu. Yılda yaklaşık 150 bin hastaya şifa veriyoruz" dedi.
Van YYÜ bünyesinde kurulan, 2011 yılında meydana gelen 2 büyük depremin hemen ardından önce konteyner, daha sonra da kapalı spor salonunda hizmet veren Diş Hekimliği Fakültesi, bölgeye ümit oldu. Bünyesinde kurulan Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde Bayram oteli enkazında hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki'nin adının da bulunduğu 96 ünite 3 boyutlu tomografi ve ketkem teknolojisiyle yılda yaklaşık 150 bin hastaya hizmet veriyor. Bölgedeki en iyi diş hastanesi olduklarını söyleyen Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu "Hastanemiz 2009 yılında kuruldu. Kurulum aşamasının hemen ardından hızlı bir şekilde büyüdük. 2011 yılında yaşanan depremin ardından hizmetlerimizi kesmeden yaklaşık bir yıl boyunca konteyner ve kapalı spor salonunda hizmet verdik. Bu yıl içersinde de yeni binamıza taşındık şu anda son teknoloji cihazlarıyla yılda yaklaşık 150 bin hastaya hizmet veriyoruz" dedi.
Yılda 150 bin hastaya en iyi koşullarda hizmet verdiklerini anlatan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal "Şu anda diş hekimliği fakültemizde tedavi edilemeyen hastalık yok. Daha önce bölgedeki insanlar tedavi için il dışına ve yurtdışına özelikle İran'a gidiyordu. Şu anda ise bu durum tam tersine dönmüş durumda. Bölgedeki hastalar artık hastanemize gönül rahatlığıyla gelerek tedavilerini masrafsız bir şekilde yapabiliyor. Yaptığımız hizmetten dolayı insanlarımız mutlu bu da bizi heyecanlandırıyor. Hastanemizdeki yeni hedefimiz ise sağlık turizmini geliştirmek. Çünkü buradaki birçok alet ve ekipman Türkiye'deki birçok hastanede yok. Biz de bunun doğrultusunda hızla ilerliyoruz ve gelişiyoruz" diye konuştu.

MÇ(FE/BT) (FOTOĞRAFLI)