Florida’da yaşayan trans kadın Rajee Narinesingh’in hikayesi 2005 yılında bir partide başlıyor. O zaman 37 yaşında olan Narinesingh’in gittiği bir partide dudak, çene ve yanaklarına kara borsa estetik malzemeler enjekte edildi.

Bir dönem çok sayıda merdiven altı operasyon yapan ve lisanslı bir cerrah olmayan Oneal Ron Morris’in kurbanlarından biri olan Narinesingh’in operasyonlarında Japon yapıştırıcısı ve sıvı parafin gibi maddeler kullanıldı.

Yüzü hayatını değiştiren bu operasyonlardan sonra taş gibi sertleşen Narinesingh, durumunun kendisini utandırdığını, bu nedenle insan içine çıkıp kimseden yardım isteyemediğini söyledi.

2012 yılında bir kozmetik kliniğine başvuran Narinesingh’e yüzünü yumuşatan enjeksiyonlar ve lazer terapisi uygulandı.

Daha önce de Botched'a başvurdu

Narinesingh, yüzündeki yumrulardan kurtulma umuduyla, geçtiğimiz yıl bir kez daha Botched’a başvurdu ancak görüşmelerden sonra programın sunucuları Dr. Terry Dubrow ile Dr. Paul Nassif’in yüzünün olduğu gibi bırakılmasının daha güvenli olacağına karar vermesi nedeniyle reddedildi.

Dr. Dubrow, “Hipokrat yeminimiz gereği düsturumuz öncelikle hastaya zarar vermemek. Rajee’ye herhangi bir cerrahi çözüm sunulmadı, çünkü operasyonun olası riskleri faydalarından büyüktü” dedi.

Ancak Narinesingh’e yardım etmeyi gerçekten istediklerini ifade eden Dubrow ve Nassif, bir yıl içinde hazırlıklarını tamamlayıp kadına yeni bir yüz vermek için kolları sıvadı.

...Ve mutlu son

Narinesingh’in operasyonuyla ilgili iki endişe söz konusuydu: Birincisi taşların alınmasının ardından yüzde iltihaplanma sürecinin başlaması, ikincisi de yumruların yüzdeki bütün kas, sinir ve damarlara zarar vermiş olma ihtimaliydi. İltihap ihtimaline karşı hormon enjeksiyonları uygulandı ve bu sayede yumruların yayılabileceği alan iyice sınırlandı.

Operasyonun beklendiği gibi başarıyla sonuçlanmasının ardından Narinesingh yeni yüzüne kavuştu. Programda operasyon sonrası kameralara gülümseyen Narinesingh’i artık yepyeni bir hayat bekliyor.

Rajee Narinesingh'in yüzünün eski ve yeni hali... Kötü estetik operasyonlardan kaynaklanan pürüzlerin ortadan kaybolduğu net bir biçimde görülebiliyor.