UŞAK İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, havaların ısınması ile birlikte halkın ve çocukların serinlemek için tercih ettikleri yüzme havuzlarında güvenlik ve hijyen önlemleri alınmadığı takdirde, olası sağlık sorunları ve kazaların kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerek uyarılarda bulundu.
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, uygunsuz yüzme havuzlarının kullanılmasının bulaşıcı hastalık, alerjik rahatsızlıklar, travmar, kas- iskelet zorlanmaları ya da boğulma gibi önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.  Dr. Hasan Kaya, şöyle dedi:
"Havuz sularından en yaygın ishalli hastalıklar bulaşır. Bunların dışında dış kulak ve orta kulak yolu iltihabı, sinüzit, göz, deri, mide-barsak ve solunum yolu enfeksiyonları görülebilmektedir. Temiz olmayan havuz suyu deri, kulak, göz ve solunum yolu enfeksiyonlarının ortaya çıkmasına da yol açmaktadır." 
Dr. Kaya, yüzme havuzlarında hijyen kurallarına uyulmadığı taktirde en iyi havuzlarda bile kirlilik ve hastalık riskinin kaçınılmaz olduğuna dikkati çekti. Kaya, yüzme havuzlarının bulunduğu bölüme dışarıda kullanılan ayakkabılarla girilmemesi, mayo ve bone giyilmesi, havuza girmeden önce mutlak sürette sabunlanılıp, duş alınması gerektiğini ifade etti. Enfeksiyonlarından korunmak için alınacak önlemlerle olası hastalık riskinin en aza indirilebileceğini belirten Dr. Kaya, "Yüzme havuzlarının yapılan en son analiz sonuçları (sıcaklık, pH ve serbest klor değerleri ile suyun mikrobiyolojik özellikleri gibi) kullanıcıların görebileceği bir panoya asılarak ilan edilmelidir. Havuz sularının dezenfekte edildiğinden emin olunmalıdır" diye konuştu.
Dr. Kaya, yüzme havuzlarından kaynaklanan kazalar ve hastalıklardan halkımızın sağlığını korumak maksadıyla, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan program doğrultusunda, özellikle yaz sezonu boyunca vatandaşların topluca girdikleri havuzların kontrolü, ortamın teknik ve hijyenik şartlarının tespiti, uygun halin devamının sağlanması ve uygun olmayanların ıslah çalışmaları yapıldığını da kaydetti.

FOTOĞRAFLI