İLK KEZ AYNADA YÜZÜNÜ GÖRDÜ
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, Türkiye'de 6'ncı yüz nakli yapılan Salih Üslün'ün ameliyat öncesi ve sonrasındaki görüntülerini basına servis etti. Fotoğraf ve görüntülerde, Üslün'ün ameliyat masasındaki eski hali, nakilden sonra saç ve sakallarının uzamış hali, tıraş olurken, tıraştan sonraki hali ve ilk kez aynaya bakıp yüzünü görmesi yer alıyor. Dün tıraş edilen ve yüzünü ilk kez gören Üslün, aynaya baktıktan sonra eliyle 'olmuş' anlamında işaret yaptı.
Ameliyatı gerçekleştiren AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, şunları söyledi:
"82'nci günümüz bugün. Bu kadar güne rağmen sabretti. İlk defa görüyor hakikaten kendisi de. Bize göre de iyi olmuştu, kendisi de beğendi. Beğenmesinin dışında da önemli olan fonksiyonel olması. Artık yemeğini yiyip, içebiliyor. En kısa sürede boğazındaki deliği de kapatmayı planlıyoruz. Ses antrenmanlarına başladı zaten. Gün içerisinde yavaş yavaş antrenmanlarını yapıyor. Temposu gittikçe arttı. Bir aya kadar ondan da kurtulur diye düşünüyoruz. Umut ediyoruz sağlıklı bir şekilde evine taburcu ederiz. En geç 1- 1.5 aya kadar taburcu etmeyi planlıyoruz."
ARTIK YEMEK YİYEBİLİYOR
"Başka bir müdahale olacak mı?" sorusuna Prof. Dr. Ömer, "Göz kapakları için ufak bir ameliyat yapmıştık. Uzun dönemde bir operasyon daha gerekebilir" cevabını verdi.
Salih Üslün'ün artık rahat yemek yiyebildiğini belirten Prof. Dr. Ömer Özkan, "Dil hareketleri var. Yemeğini rahatlıkla yiyebiliyor. İleride daha rahat yiyebilecek. 5-6 yıldır yemek yemeyen, su içmeyen bir insanken artık onun tadını alarak yapıyor, daha da iyi bir şekilde yapacak. Nefes borusunu da hallettiğimizde hem ağzından nefes alabilecek, hem de yemeğini yiyebilecek. Bu onun için büyük bir artı olacak" dedi.
OĞLU: BENDEN GENÇ GÖZÜKÜYOR
Babasının elini öpen oğlu Serkan Üslün de, "Benden de genç gözüküyor" diye espri yaptı. Serkan Üslün, "Sağlığı önemli, yemesi içmesi önemli. 5 seneden bu yana yemek yemiyor. Ekmeğin tadını unutan birisi. Artık kendi ihtiyaçlarını kendi giderebilecek. Çok mutluyuz" diye konuştu.