MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Saruhanlı Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan ve eğitim gören 135 kişi, 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında organ bağışında bulundu.
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Saruhanlı Meslek Yüksekokulu’nda görevli Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ayvaz’ın çalışmaları doğrultusunda, 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında, 135 kişi organ bağışında bulundu. Saruhanlı Belediye Kültür Merkezi’nde konuyla ilgili düzenlenen etkinliğe, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, İl Sağlık Müdürlüğü Organ Bağış Koordinatörü Dr. Nilay Öztürk, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Tosun, Yrd. Doç. Dr Yusuf Ayvaz, diğer öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Kaplan, organ bağışının önemine vurgu yaptı. Dr. Kaplan, "Sağlık Bakanlığımızın donör bulma noktasında ciddi sıkıntıları var. Nakil için sıra bekleyen çok hastamız var. Beyin ölümü gerçekleşmiş hastalardan bizim muhakkak organ naklini gerçekleştirebilmemiz lazım. Bu amaçla Saruhanlı Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrencilerimiz, bize organ bağışıyla ilgili form doldurup verdi. İnşallah bu uygulama diğer okullar, kamu kurum ve kuruluşlarında da yaygınlaşır" dedi.
Projeye öncülük eden Yrd. Doç. Dr. Ayvaz, "Bir organ bir hayat, bir hayat tüm insanlık" sloganını kendilerine ilke edindiklerini belirip, "Okulumuzda akademik, idari personel ve öğrenciler olmak üzere toplam 135 kişi organlarımızı bağışlayarak insanlık görevimizi yerine getiriyoruz. Tüm insanları bu kutsal göreve davet ediyoruz" diye konuştu. Dr. Öztürk’ün organ bağışıyla ilgili yaptığı sunumun ardından, etkinlik sona erdi.