YOZGAT'ta ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik il merkezindeki okullarda gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığı taramalarında öğrencilerin büyük çoğunluğunun dişlerinin çürük olduğu belirlendi.
Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasına yardımcı olmak, gereken tedavilerin zamanında yapılması konusunda bilinçlendirme yapmak üzere okullarda başlatılan ağız ve diş sağlığı taramaları devam ediyor. Yozgat'ta anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda bugüne kadar yapılan taramalar kapsamında öğrencilere diş eğitimi de verildi. Öğrencilere nasıl diş fırçalanacağı, ağız bakımının nasıl yapılacağı, düzenli diş hekimi kontrollerinin ihmal edilmemesi konuları anlatıldı.
Yapılan okul taramaları sonucunda 9 bin 203 öğrenci de diş çürüğü tespit edilirken, 126 öğrencinin dişlerinin eksik olduğu, 541 öğrencinin de dolgulu dişinin bulunduğu belirlendi. Öğrencilerin Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne getirilerek, tedavilerinin yaptırılması amacıyla çağrı yapıldı. Taramaların Yozgat merkeze bağlı köylerde devam ettiği kaydedildi.