AYDIN’ın Nazilli İlçesi’ne bağlı köylerinden her gün motosikletle okula gitmek için yollara düşen kardeşlerden 18 yaşındaki Yunus Astepe’nin yaşamını yitirdiği kazada, ağır yaralanan kızkardeş 17 yaşındaki Fatma Astepe'nin tedavi giderlerinin ve ihtiyaçlarının karşılanması için Valilik izniyle yardım kampanyası başlatıldı.
Nazilli’ye 13 kilometre uzaklıktaki Gedik Köyü’nde oturan ve okuyup meslek sahibi olmanın hayalini kuran Yunus Astepe ile kızkardeşi Fatma Astepe’nin hayatı, geçen 30 Eylül’deki trafik kazasıyla karardı. Gedik Köyü’ne 3 kilometre uzaklıktaki evde oturan iki kardeş, her gün bu yolu Yunus Astepe’nin kullandığı motosikletle geçiyor, köye vardıktan sonra ise, servis aracıyla Nazilli'deki okullarına gidiyordu. Yine sabah saatlerinde kız kardeşiyle yola çıkan Yunus Astepe, kullandığı motosikletin kontrolünü yitirince kaza yaptı. Nazilli Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Yunus Astepe kaza yerinde can verdi. Nazilli Kız Meslek Lisesi öğrencisi Fatma Astepe ise ağır aralandı.
HASTANEDE YAŞAM MÜCADELESİ
Nazilli’deki bir dizi ameliyatın ardından enfeksiyon kapma durumu da bulunan Fatma Astepe, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi, yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Beynindeki hasar nedeniyle bilinci yerinde olmayan, iki bacağında da kırıklar bulunan Fatma’nın hayata tutunması için doktarlar da büyük çaba harcadı. Yaklaşık 2 aydır hastanede tedavisine devam edilen Fatma’dan iyi haber gelmesini bekleyen aile, ekonomik zorlukla da mücadele etmeye başladı.
FATMA İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Bulduğu günlük işlerde çalışarak ailesini geçindirmeye çalışan baba Hasan Astepe, oğlunu kaybettiği için yıkıldı. Ancak kızını hayatta tutmak için de mücadelesine devam etti. Yakınlarından topladığı bin 500 TL'yi de, ehliyetsiz ve eksik evrakları olan motosiklet kullanmaktan dolayı kesilen para cezasına ödeyen Hasan Astepe, kızının gerekli ilaçları ve masrafları karşılayamadı.
Ailenin girişimleriyle Aydın Valiliği’nin de izniyle yardım kampanyası başlatıldı. Fatma’nın hayatta kalması, ihtiyaçlarının giderilmesi için aileye yardımda bulunmak isteyenler, Ziraat Bankası Nazilli Şubesi'nde, halası Sultan Saraç adına açılan hesaba para yatırabilecek. Baba Hasan Astepe, "Kızımının hayata tutunması için yardıma ihtiyacımız var. Kızım için bu yardımı esirgemesinler" dedi.