ŞANLIURFA’da, doğuştan yemek borusu kapalı olan 3 günlük erkek bebek, geçirdiği başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu.
33 yaşındaki Asiye Yoğurt, 3 gün önce yakınları tarafından götürüldüğü Akçakale Devlet Hastanesi’nde erkek çocuk dünyaya getirdi. Halil ve Asiye Yoğurt çiftinin dünyaya gelen 3 kilo ağırlığındaki erkek bebeğini muayene eden doktor, solunum yetmezliği, tükürüğünü yutmadığı ve ağzında köpük görülmesi üzerine bebeği özel hastaneye sevk etti. Burada yapılan tetkiklerde bebeğin doğuştan yemek borusunun kapalı olduğunu saptayan Çocuk Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Doğan, bebeğin ameliyata alınmasına karar verdi. Oldukça nadir görülen başarılı bir ameliyattı gerçekleştiren Opr. Dr. Doğan, ameliyatla ilgili şunları söyledi:
"Hastanemize 3 gün önce doğan bir erkek bebek getirildi. Muayene ettiğimiz bebeğin yemek borusu olmama ön teşhisiyle dış merkezden sevk yoluyla bize gönderilmişti. Hemen hastamıza burada yaptığımız tetkiklerinde, renkli yemek borusu filmleriyle, hastalığını kesinleştirdik. Ondan sonra ameliyatı planladık. Yaklaşık 2,5 saat süren ameliyatta hastanın göğüs kafesi kemiklerinin arasından, akciğeri öne alarak, ana atar damarın yakınlarında kapalı yemek borusunu uc uca dikmek suretiyle yemek borusu oluşturduk. Oldukça zor ve başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. 5 gün yoğun bakımda kalan bebeğin damardan beslenmesini kesip, ağızdan yemek vermeye başladık. Yemeği de düzgün bir şekilde ağızdan alıp midesine gittiğini, annesinin sütünü normal bir şekilde emdiğini görünce sağlıklı bir şekilde bebeği taburcu ettik."
Yoğurt çifti ise bebeklerini sağlıklı bir şekilde ameliyat eden doktora ve hastane yönetimine teşekkür etti.