Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, sağlığa zararından ötürü yazın açıkta satılan plastik ambalajlı ürünlerin alınmaması gerektiğini belirtti.

Akdur, yaptığı açıklamada, özellikle yaz aylarında üstüne gölgelik yapılan yerlerde plastik ambalajlı gıdaların pazarlanmasının hijyenik ve kanuni olmadığını söyledi.

SERİN VE KURU YERLERDE TUTULMAK ZORUNDA

Tüketicilerin market ve bakkal önündeki alanlarda plastik ambalajlı gıda pazarlayan ve depolayan satıcıları uyarması gerektiğini ifade eden Akdur, "Plastik ambalajlı gıdalar kesinlikle kapalı, doğrudan veya dolaylı güneş ışığı almayan, serin ve kuru yerlerde tutulmak ve pazarlanmak zorundadır. Açıkta pazarlanan plastik ambalajlı gıdalar kesinlikle satın alınmamalıdır" dedi.

Akdur, yaz mevsiminin gelmesiyle bilinçsiz satıcıların, market ve dükkanların önlerini depo ya da tezgah olarak kullanmaya başladığını kaydederek, "Başta meşrubatlar ve su olmak üzere plastik ambalajlardaki gıdaların bu şekilde pazarlanması veya depolanması sağlık açısından sakıncalı ve yasaktır. Çünkü plastikler güneşle temas edince sağlığa zararlı maddeler oluşturur ve tüketenlerin sağlığını tehdit eder" diye konuştu.