ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, 57 yaşındaki Mehmet Buzludağ hastanede ilgilenilmediğini ileri sürdüğü yatalak oğlu 22 yaşındaki Ahmet Buzludağ'ı sedye ile Kaymakamlık binası önüne getirdi. Doktorlara sitem eden babanın protestosunun ardından hasta genç, çağrılan ambulansla yeniden hastaneye götürüldü ve tedavi için Şanlıurfa'ya sevk edildi.
Siverek'te tarım işçiliği yapan Mehmet Buzludağ'ın 10 çocuğunun en büyüğü olan oğlu Ahmet 3 yıl önce iş aramak için gittiği İstanbul'da denize girdi. Boğulma tehlikesi geçirdiği sudan çıkarılan Ahmet Buzludağ, uzun süre nefessiz kalmasından dolayı felç geçirdi. Yatağa mahkum kalan ve midesine bağlanan hortumla beslenen, boğazına takılan hortumla nefes alan Ahmet Buzludağ'ın babası Mehmet Buzludağ, bugün oğlunu Siverek Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buzludağ doktorlardan oğlunun 1.5 yıldır kullandığı beslenme hortumunun değiştirilmesi için Şanlıurfa'ya sevk edilmesini istedi.
KAYMAKAMLIK ÖNÜNDE PROTESTO
Doktorların kendileriyle ilgilenmediğini ve Şanlıurfa'ya sevk etmediğini ileri süren Mehmet Buzludağ, oğlunu üzerinde bulunduğu sedye ile hastaneden çıkardı ve bir kamyonet ile Siverek Kaymakamlığı bahçesine getirdi. Sedye üzerindeki oğlu ile Kaymakamlık bahçesine gelen baba Mehmet Buzludağ, kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ve çaresiz kaldığını söyleyerek yardım istedi. Herkesi şaşırtan olay sonrası polisler ve görevlilerin dinlediği Buzludağ, ilgisizlikten şikayet ederek, "Devlet Hastanesi'ne gittim ve çocuğumun Şanlıurfa'ya sevk edilmesini istedim. Doktorlar sevk etmeyince başhekime çıktım ama o da benimle ilgilenmedi. Bir buçuk yıldır çocuğumun beslenme hortumu değiştirilmedi, doktorlar hastamı görmek istemiyor. Kimse ilgilenmeyince ben de oğlumu alıp buraya gelerek sorunuma çare bulunmasını istedim" dedi.
Görevlilerin baba ve hastane yetkilileri ile görüşmesinin ardından çağrılan ambulans ile sedyedeki yatalak hasta Ahmet Buzludağ yeniden Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü ve burada yapılan işlem sonrası Şanlıurfa'ya sevk edildi.
BAŞHEKİM: İDDİA DOĞRU DEĞİL
Yatalak hastanın babasının suçladığı Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Rıdvan Karaali ise iddiaların doğru olmadığını söyledi. Kendilerinin Şanlıurfa'daki hastaneleri araştırdıkları sırada babasının hasta oğlunu hastaneden götürdüğünü belirten Başhekim Karaali, "Hastanın sevki için uygun hastane ayarlamaya çalıştığımız sırada baba oğlunun sedye ile hastaneden çıkararak götürdü. Biz de bu konuda gerekli tutanağı tuttuk. Yardımcı olamaya çalıştık ama maalesef bu tatsız olaylar yaşandı" dedi.