YOZGAT,() - YOZGAT'ta Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Ağız bakımı ve diş sağlığı' eğitimi kapsamında huzurevi sakinlerine ağız ve diş sağlığı bakımı uygulamalı olarak anlatıldı, başarılı öğrencilere sertifikaları verildi.
Kursun tamamlanıp belge dağıtım töreninde konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Türkiye'de yaşlılara yönelik ağız ve diş sağlığı konusunda gerekli desteği vermekten mutlu olduklarını, Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin katılımıyla ilkokul çağındaki öğrencilerine yönelik ağız bakımı ve diş sağlığı uygulamasının yapılmasının da planlandığını anlattı. Üniversite olarak toplumun beklentilerine cevap vermek için çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda Kırıkkale Üniversitesi ile işbirliklerinin devam edeceğine dikkat çeken Rektör Uçar, "Öğrencilerimiz sadece ders görmeyip sahaya iniyorlar. Hem halka yönelik hizmetleri yerine getirmek ve hem de toplumla ilişkilerini pekiştirme adına bu faaliyetleri yapıyoruz. Sadece sağlık alanında değil, diğer alanlarda da üniversitemiz öğrencilerini hayata hazırlıyoruz. Kırıkkale Üniversite ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kırıkkale Üniversitesi ile ortak lisansüstü eğitim programı yapacağız" dedi.
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise üniversitelerin sosyal sorumluluk projeleri veya topluma hizmet uygulamaları yönünden önemli gelişmeler sağladığını hatırlatarak şöyle konuştu:
"Bozok Üniversitesi ile de güzel bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmekten mutluyuz. Bunu Yozgat'ta da Rektörümüzün desteği ile yürütülüyor olması beni heyecanlandırdı ve duygulandırdı. Hemşirelik alanında Bozok Üniversitesi ile Kırıkkale Üniversitesi ortak yüksek lisans çalışması yapacak. Bozok Üniversitesi ile Kırıkkale Üniversitesi birlikte üst düzey eğitim almış yüksek lisanslı hemşireler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunu ortak doktora eğitmeni de gerçekleştirmeyi arzuluyoruz."
Konuşmaların ardından eğitimi başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları dağıtıldı, huzurevinde kalan yaşlılar ziyaret edilerek, sohbet edildi.

HG (AY/BT) (FOTOĞRAFLI)