Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da görev yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Serpil Kıroğlu Yön, "Şiddetli, enseden başa yayılan bir baş ağrısı tansiyon yüksekliğinden kaynaklanabileceği gibi, felç öncesi haberci bir baş ağrısı da olabilir" dedi.
Samsun'da özel bir tıp merkezinde görev yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Serpil Kıroğlu Yön, baş ağrısının insan hayatını etkileyen en yaygın ağrılardan biri olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Yön, nöroloji polikliniklerine başvuran hastaların büyük bir kısmının baş ağrısı şikayetiyle geldiğini dile getirerek şöyle konuştu:
"Bu kadar sık rastlanan bir şikayet olan baş ağrısı, vücutta başka hastalıkların habercisi de olabilir. Bu yönden değerlendirilmesi çok önemlidir. Şiddetli, enseden başa yayılan bir baş ağrısı tansiyon yüksekliğinden kaynaklanabileceği gibi, felç öncesi haberci bir baş ağrısı da olabilir. Gece uykudan uyandıran baş ağrısı beyinde kanamaya işaret edebilir."
'İHMAL ETMEYİP HEKİME BAŞVURULMALI'
Baş ağrısı ile beraber bulantı, kusma, görme bozukluğunun olması kafa içi basınç yüksek bulunmasının da beyinden veya vücudun başka yerinden kaynaklanan rahatsızlıkların belirtisi olabileceğini söyleyen Uzm.Dr. Serpil Kıroğlu Yön, "Baş ağrısı eğer çok şiddetli, ani başlangıçlı şiddet ve sıklığı giderek artıyor, gece uyandırıyor, ileri yaşta başlıyor, eşlik eden başka önemli hastalıklar var ise, ihmal etmeyip bir nöroloji hekimine başvurulmalıdır" diye konuştu.

YK(MS) (FOTOĞRAF)