Manchester'da yaşayan 20 yaşındaki İngiliz kız, yakalandığı  Kleine-Levin Sendromu sebebiyle günde 22 saat uyumak zorunda.
İngiltere'nin  Manchester şehrinde yaşayan 20 yaşındaki Beth Goodier, nadir görülen bir rahatsızlık olan Kleine-Levin Sendromu'na yakalandığı için günde 22 saat uyumasına engel olamıyor.

Beth Goodierir, bir uyku bozukluğu olan ve 'Uyuyan Güzel' sendromu olarak da bilinen rahatsızlığı 4 yıldır çekiyor. Doktorlar hastalığın tedavisi olmadığını ve ilk teşhis konulduğu zaman 13 yıl içinde kendi kendine geçeceğini söylemişler.

Dünyada bu hastalığa yakalanan yaklaşık 1,000 kişi varken, İngiltere'de sadece 40 kişi bu rahatsızlıkla uğraşıyor.

Hastalığı yüzünden annesinin evine taşınan ve bazen günlerce uyuduğunu söyleyen Goodier, okula gidemiyor ve çalışamıyor.

Nöroloji doktoru Guy Leschziner, 'Uyuyan Güzel' Sendromu'nun kulağa güzel gelse bile, hastalığın saatlerce ve bazen günlerce uyumaya zorladığını, insan hayatını oldukça kötü etkilediğini ve bu durumun gerçekten harap edici bir durum olduğunu açıkladı.

Goodier'ın rahatsızlığı aslında sadece çok uyumak değil. Ayık olduğu zamanlarda da ilaç kullanmak zorunda çünkü çocuk gibi davranabiliyor ve kafası karışabiliyor.

İngiliz kanalı BBC'ye konuşan annesi Janine Goodier, kızının her gün salondaki koltukta veya kendi yatağında uzandığını ve gün içerisinde sosyal hayatına sadece 2 saat ayırabildiğini söyledi.

Anne, kızının yaşadığı bu hastalığın farkındalığını arttırmak için 2011 de kurulan yardımsever bir kuruma destek olduğunu söyledi.

Beth Goodier, 4 yıldır hayatnı olumsuz etkileyen hastalığı için, 'Bu güzel bir şey değil, romantik de değil. Bu gerçekten korkunç bir şey' dedi.