Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen kan bağışı kampanyasında bin 453 ünite ile bir günde en fazla kan toplama rekoru kırıldı. Geçen yılki kampanyada bin 267 ünite kan  toplanmıştı.
Üniversite ve Türk Kızılayı işbirliğinde, 'Kampüsün kanında hayat var' sloganıyla düzenlenen ve dün sabah başlayan kampanya gece geç saatlerde sona erdi. Üniversitenin merkez kampüsündeki spor salonunda yapılan kampanyada bin 453 ünite kan toplandı. Kampanya ile bir günde tek bir noktada en fazla kan toplama rekoru kırıldığı belirtildi. Öğrenciler, rekoru konfeti atıp halay çekerek kutladı.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, geçen yıl yapılan kampanyada bin 267 ünitelik bağışla Türkiye rekoru kırdıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Bu yıl bin 453 ünite ile elimizde bulundurduğumuz kan bağışı yarışında bayrağı bir adım daha ileri taşımanın gururunu yaşıyoruz. Üniversitemizi böylesine büyük bir iftihar kaynağı ile özdeş hâle getiren kampanya ile binlerce insana hayat verecek bir duyarlılığa aracılık etmek, ayrı bir mutluluk kaynağı bizim için. Kan veren, veremeyen herkese, sürekli ve hayati bir ihtiyacın giderilmesi yolunda attıkları bu gönüllülük esaslı adım için minnettarız."

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)