NADİR görülen MDS (kemik iliğinin yeterince sağlıklı kan hücresi üretmemesi) hastalığına yakalanan 3.5 yaşındaki Umut Yunus Emrem için Belçika'da bulunan 6'da 5 uyumlu kemik iliğinin naklinin uygun görülmemesi üzerine arayışa geçen baba Ümit Emrem, 10'da 7 uyumlu olduğu tespit edilen kendi iliğini vererek oğlunu yaşatmaya çalışıyor.
Tedavisi için İzmir'den ailesiyle birlikte Antalya'daki Özel Medical Park Sağlık Kurumu'na getirilen Umut için müjdeli haber, ambulansla Antalya'ya gelirken ulaştı. Umut için Belçika'da ilik bulunduğu haberiyle sevinen ailesi, iliğin 6'da 5 uyumlu olması nedeniyle sevinç ve endişeyi bir arada yaşadı. Yapılan testler sonucunda kemik iliğinin Yunus Emrem'e nakledilemeyeceği belirlenince ailesi hayal kırıklığı yaşadı.
Doktorların Umut'un durumunun çok kritik olduğunu söylediğini aktaran Ümit Emrem, "Evladımı kaybetmek üzereydim. Tek çare 10'da 7 uyumlu olduğu tespit edilen benim iliğimi naklettiler" dedi. Altı gün önce naklin gerçekleştiğini söyleyen Ümit Emrem, "Doktorlar 'Nakilden 28 gün sonra sonuç almaya başlarız. Olumlu sonuç alamazsak yeniden dünya taramasına geçerek tam uyumlu ilik için girişimlerde bulunuruz' diye konuştu.
Artık dua ederek 28 günün tamamlanmasını beklemekten başka çaremiz yok" diye konuştu.
NADİR GÖRÜLEN HASTALIK
Nadir görülen MDS hastalığına yakalanan 3,5 yaşındaki Umut Yunus Emrem' in yaşaması için her çareye başvurduklarını söyleyen anne Emine Emrem, “Umut'un durumu çok kritik. Kemik iliği kırmızı ve beyaz kanı üretemediği için yaşamını sürdürebilmesi zor. Her gün kan takviyesi yapılıyordu. Artık buna dayanacak gücü kalmadı. Benim kemik iliğim uymuyor. Babasının iliği ile yaşama tutunması tek umudumuz oldu. İnşallah beklentimiz boşa çıkmaz" diye konuştu.
YAŞAMLA ÖLÜM ARASINDA
Umut 4 aylıkken hastalık teşhisinin konulduğunu belirten anne Emrem, "Umut'a 9'uncu ayda trombosit pedi konuldu. 2 ay öncesine kadar bir sıkıntı yoktu. 4 ay öncesine kadar her şey güzel gidiyordu. Bir anda dünyamız karardı. Doktorlarımız, sinsi geçen bir hastalık olduğunu söylüyor. Çocuğumuz 2 ay önce komaya girdi. İnşallah yavrumu kurtaracağız" dedi.