Tuvalete Sık Gitme Hissi, Beynindeki Tümörü Ortaya Çıkardı
Konya'da son 1 ayda biyolojik ihtiyacı olmamasına rağmen 10 dakikada bir tuvalete çıkmak isteyen, rehber öğretmen, 35 yaşındaki Kemal Özkaçar'ın göz çukurunun alt kısmında, vücudun hormon dengelerini sağlayan beyindeki hipofize baskı yapan tümör olduğu ortaya çıktı.
GÖZLERİ AĞRIMAYA BAŞLADI
Evli ve 1 çocuk babası Kemal Özkaçar'e, 5 yıl önce gittiği hastanede şeker hastalığının başlangıcı kabul edilen 'İnsülin direnci hastalığı' teşhisi kondu. Ardından da gözleri ağrımaya başladı.
10 DAKİKADA BİR TUVALETE GİTTİ
Son 1 ayda da biyolojik ihtiyacı olmamasına rağmen 10 dakikada bir tuvalete gitme gereksinimi duyan Özkaçar, yeniden doktora gitti. Özkaçar'ın yapılan muayenesinde göz çukurunun alt kısmında, vücudun hormon dengelerini sağlayan beyindeki hipofize baskı yapan tümör olduğu ortaya çıktı.

"TÜMÖR HORMON DENGESİNİ BOZDU"
Özkaçar, şunları anlattı:
"Üroloji doktoruna gittim. Tüm tahliller yapıldı ve tomografi çekildi. Tuvalete çıkma hissi oluşmasına rağmen, ürolojik olarak herhangi bir rahatsızlığım olmadığı ortaya çıktı. Hormon değerlerinin yüksek çıkması üzerine ilaçlı MR çekilmesine karar verildi. MR sonucunda beyin ile göz çukurunun alt kısmında bulunan ve vücuttaki hormon dengelerini sağlayan hipofize baskı yapan tümör olduğu ortaya çıktı. Bu tümörden dolayı vücudumdaki hormon dengesinin bozulduğu ve daha önceki rahatsızlıklarımın bu tümörden kaynaklandığı belirlendi."
ENDOSKOPİK CERRAHİYLE KURTULDU
Tümörün 2 santimetreye ulaştığının tespit edilmesi üzerine ameliyat olmaya karar verdiğini ifade eden Özkaçar, endoskopik cerrahi yöntemiyle ameliyatının gerçekleştirildiğini ve sorunlarının ortadan kalktığını vurguladı.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ
Ameliyatı yapan Konya Özel Medicana Hastanesi Beyin Cerrahı Prof Dr. Özerk Okutan, hastalığın teşhisi noktasında sıkıntı çekildiğine dikkat çekerek:
"Hipofiz Adenomu hastalığı görme bozukluğu, hormon dengesizliğinden vücutta yaşanan ellerde, ayaklarda, burunda büyümeler, vücutta fazla kıllanma, çok idrara çıkma, kısırlık, diyabet, sırt ve boyun bölgesinde anormal yağlanmalar gibi belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Tabi hastalığın teşhisi noktasında da doktorlara büyük görev düşüyor."