Erol AKKIR/ANTALYA, () - ALMANYA'da beyin felci geçiren 58 yaşındaki Hüseyin Aruk, sol bacağının kesilmesi gerektiği teşhisinin ardından geldiği Antalya'da, başarılı operasyonla bacağını kurtardı.
Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi'nden Opr. Dr. Birkan Akbulut, Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Hüseyin Aruk'un, 4 yıl önce beyin felci geçirdiğini, ardından sol kolu ve sol bacağının güç kaybına uğrayarak hissizleştiğini belirtti. Aruk'un sol bacak damarının tıkalı olduğu teşhisini koyan Alman doktorların 4 ay önce bacağın kesilmesi gerektiği önerisinde bulunduğunu aktaran Opr. Dr. Akbulut, taburcu olur olmaz Türkiye'ye gelen hastanın kendilerini başvurduğunu söyledi.
ANJİYOGRAFİK YÖNTEM
Ameliyatla ilgili bilgi veren Opr. Dr. Akbulut, "Hastamızın muayene ve tetkiklerinden sonra sol bacak damarlarının tıkalı olduğunu tespit ettik. İleri tetkikler sonrasında anjiyografi yöntemiyle damarlarını açacağımızı söyledik. 10 Haziran Salı günü ameliyata aldık, kapalı yöntemle anjiyografik olarak tıkalı damarları açtık, balon uyguladık. Hastanın bacağını kesilmekten kurtardık. Şu an bacağından nabızları alınan hasta, tamamlayıcı ilaç tedavisiyle taburcu edilecek" diye konuştu.
'KESİLECEK DENEN BACAĞIM KURTULDU'
Bir bacağını kaybetme endişesiyle geldiği Türkiye'de umutları gerçeğe dönen Hüseyin Aruk ise "Doktorum bacağımı kurtarmakla kalmadı, bana yeniden yaşam sevinci kattı. Bozulan psikolojim düzeldi. Şimdi 5 çocuğum ve 9 torunumla yeniden mutlu bir şekilde hayatımı sürdüreceğim" dedi. 1 hafta sonra Almanya'ya döneceğini söyleyen Arun, "Hayatımı çocuklarım ve torunlarımla kaldığım yerden sürdüreceğim. Rapor ve ameliyat izlerimi gösterip 'Beni Türk doktorları kurtardı. Bacağım kesilmekten kurtuldu' diyeceğim" sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

FOTOĞRAFLI