İzmir’de yaşayan 6 yaşındaki Emir Akçekaya, doğduğundan bu yana kanserle savaşıyor. İki gözünde de tümör bulunan, sol gözündeki yumruk büyüklüğünde tümörle uzun süre zor şartlarda yaşayan Emir, sonunda kendisine kanlı gözyaşı döktüren tümörlerinden kurtuldu. Sağlık Bakanlığının devreye girmesiyle Hacettepe Üniversite Hastanesinde tedavi gören Emir’in iki gözü de alındı ve tümörlerden temizlendi. Tümörsüz bir hayata adım atan Emir, kanserden kurtulamadı. Tümörlerin alınmasına rağmen vücudunda kanserli hücre bulunan Emir’i zorlu bir tedavi süreci bekliyor. Günlerini, görmese bile cep telefonundan video çekerek, şarkı söyleyerek ve müzik dinleyerek geçiren Emir, şimdiden çarpım tablosunu ezbere biliyor ve büyüyünce onkoloji doktoru olup kanser hastalarına derman olmak istiyor. "Her iki göz gittiği halde kanser hâlâ var. Kanserden kurtulamıyoruz. 7. seneye gireceğiz, hayatımızda ve hayatımızdan hiç çıkmayacak diye düşünmeye başladım. Kanser hâlâ bizimle. Gitmedi" diyen anne Fatma Akçekaya, önümüzdeki hafta yeniden kök hücre tedavisi için Ankara’ya gideceklerini söyledi.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AMELİYATINI GEÇİRDİ”
Oğlunun sağlık durumu hakkında bilgi veren anne Fatma Akçekaya, “Oğluma en ağır kemoterapi uygulandı. Gözündeki şişkinlik inince ameliyatı yapıldı. Sağ gözünü kemiğe kadar yardılar. Sol gözünü nisan ayında aldılar. Tümör alındı ancak vücudunda yüksek derecede kanserli hücre görüldü. Ona göre de kök hücre tedavisi uygulanacağını söylediler. Allah doktorlarımızdan razı olsun. Şimdi de acı çekiyor ancak gözü şişkin iken çok daha fazla acı çekiyordu. Rabbim sonumuzu hayır etsin. Doktorumuz, Emir’in Türkiye’nin en büyük ameliyatını geçirdiğini söyledi ama hâlâ hayati riski devam ediyor. Oğlum iyileşince iki gözüne de protez yapılacak” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLARA TEŞEKKÜR
Kendilerinde yardım eden Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı ve Adalet Bakanına teşekkür eden gözü yaşlı anne, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanlığından Allah bin kere razı olsun. Tedavi için devreye girdiler. Ankara’ya gittiğimizde kalacak yerimizi devlet karşılıyor. Senelerdir tedavi görüyoruz. Belimizi doğrultamadık. Haftalarca kalıyoruz, bir hafta diye gidiyoruz, üç hafta kalıyoruz. Otel parası yetiştiremiyorduk. Kendi evimizi otel gibi kullanıyoruz. Adalet Bakanımızdan Allah bin kere razı olsun. Cezaevinde olan eşim denetimli serbestlikten yararlandı. Emir için büyük moral oldu. Babasının terk ettiğini düşünüyordu. Kendine güveni