DENİZLİ’de motosikleti ile geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki Kerem Baybüyük’ün organları ailesi tarafından bağışlandı.
İnönü Caddesi’nde geçen çarşamba günü yönetimindeki motosikletle trafik kazası geçiren Kerem Baybüyük, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan ameliyattan sonra Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırılan Kerem Baybüyük’ün müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Kerem Baybüyük’ün ailesi ile yapılan görüşmelerde organları bağışlandı. Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Osman Tolga Karadağ ve Organ Nakli Koordinatörü Hemşiresi Deniz Takas’ın Ulusal Koordinasyon Merkezi ve Bölge Koordinasyon Merkezi ile yaptığı görüşmeler sonrasında Sağlık Bakanlığı ambulans uçak ve karayoluyla Ankara ve İzmir’den gelen doktorlar, Kerem Baybüyük’ün 2 korneası, 2 böbreği, 1 kalp, 1 karaciğer ve incebağırsağı yapılan operasyonla aldı, Ankara, İzmir, Malatya’ya götürüldü. Baybüyük, 7 kişi hayat buldu.
Kerem Baybüyük’ün annesi Dürdane Erdel, oğlunu kaybetmenin acısını yaşadığını belirtip, “Oğlumun beyin ölümü gerçekleştikten sonra dünyam yıkıldı. Acımı biraz olsun dindirmek ve organlarının başkalarında hayat bulacağını düşünerek organ bağışında bulundum” dedi.