SAKARYA'nın Kaynarca İlçesi'nde 14 Ekim 2013 tarihinde Kurban Bayramı arifesinde dedesinin mezarını ziyaretten dönerken Kaynarca– Karasu karayolunda bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan 9 yaşındaki Sudenaz Sözer, yoğun bakım servisinde 75 gün sonra komadan çıkarak uyandı. Ancak bir süre sonra doktorların, "Artık bizim yapabileceğimiz bir şey yok" diyerek evine gönderdiği Sudenaz ne kalkabiliyor, ne yemek yiyor, ne de çevresine tepki verebiliyor.
Kaynarca İlçesinde geçen yıl 14 Ekim'de meydana gelen kazada 9 yaşındaki İköğretim okulu ögrencisi Sudenaz Sözer, Kurban Bayramı arifesinde ziyarete gittiği dedesinin mezarından dönerken otomobil altında kaldı.
Ağır yaralanan küçük Sudenaz, önce Kaynarca Devlet Hastanesi'ne, ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Fakat Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yer olmaması üzerine, Sudenaz Düzce Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek burada yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Kazayı yapan sürücü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
2.5 AY KOMADA KALDI
Sudenaz tam 75 gün yoğum bakımda kalarak yaşam mücadelesi verdi. Sudenaz'ın yoğun bakımda tam 4 kez kalbi durdu. Ancak doktorların müdahalesi ile hayata döndürüldü. Bu süre içerisinde ailesi küçük kızın başından bir an olsun bile ayrılmadı.
Hastanedeki 75 günlük yoğun bakım tedavisi sonrasında doktorlar geçen hafta cuma günü ''Artık yapacak birşeyimiz yok. Şu andaki tedavimiz bitti' diyerek küçük kızı hastaneden taburcu edip evine gönderdi.
Trafik kazası sonrasında yatağa mahkum kalan minik kız ne ayağa kalkabiliyor ne yemek yiyebiliyor nede konuşabiliyor. Sadece mama ile besleniyor. Sudenaz’ın 8 yaşındaki kardeşi Eslem Sözer ablasını çok özlediğini ve bir an önce eskisi gibi okula okula gidip onunla oynamak istediğini söyledi.
Sudenaz’ın babası İsmail Sözler ise, "'Kızım büyük bir trafik kazası geçirdi. Ne okula gidebiliyor ne de arkadaşları ile oynayabiliyor. Hastanede olabilecek bütün tedavileri gördük. Doktorlar böyle de kalabilir, gerisi Allah'a kalmış diyorlar" diye konuştu.
Sudenaz’ın babaannesi Berra Sözer de, ''Yavrum mezarlığa gitmişti, dönüş yolunda karşıdan gelen araç çarptı. Hastanede uzun süre yaşam mücadelesi verdi.  Doktorlar 'artık yapacağımız birşey yok siz kızınıza evde bakacaksınız' dediler. Şimdi onun için dua ediyoruz. Elimizden başka şey gelmiyor" diye konuştu.