Özkan TOKMAKOĞLU/KASTAMONU, () - KASTAMONU'da tarihi Vakıflar Hamamı'nda hizmete giren tuz odasıı ilgi görüyor. 
Pakistan'dan getirilen tuzlarla kaplanan hamam içindeki oda hizmet vermeye başladı. Terapist Yasemin Yazımcı, tuz odası tedavisinin 19'uncu yüzyıldan bu yana özellikle Avrupa'da bilindiğini söyledi. Tuzun halk arasında zararlı olarak bilindiğini, ancak tuz odalarının birçok hastalığa iyi geldiğini ifade eden Yazımcı, şöyle konuştu:
"Tamamen doğal olan tuzun, astım, bronşit, egzema, sedef, kronik kulak burun boğaz hastalıkları ile uykusuzluk ve stres gibi sorunların tedavisine iyi geldiği biliniyor. Tuz odası terapisinin sağlık açısından hiçbir zararı yoktur. Tansiyon hastalarına birebir faydalıdır. Saman nezlesi gribal rahatsızlıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Tuz odalarında ki ısıtma motorunun üzerinde parça tuzlarımız var. Ortamın ısınması için 30 ile 120 arasında derecelerimiz var. Artı bir de tuz motorumuz var. 05 mikrona kadar tuzlarımızı inceltip içeriye hava veriyor."
Yasemin Yazımcı, henüz yeni olmasına rağmen tuz odası terapisine katılmak için bir çok kişinin geldiğini, yoğunluğun her geçen gün daha da artmasını düşündüklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI