Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ın Susuz İlçesi'nde 2 büyükbaş hayvanda görülen kuduz vakası üzerine karantina uygulanırken, Kaymakam Musa Evin'in denetiminde 174 kişiye ve bütün hayvanlara kuduz aşısı yapıldı.
İlçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan 214 nüfuslu Susuz Yaylası'nda 25 Haziran günü 2 büyükbaş hayvanın kuduzdan telef olduğu belirlendi. Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’nün raporu üzerine Susuz Kaymakamlığı seferberlik ilan etti. Kaymakam Musa Evin’in yönetiminde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri yaylaya çıkarma yaparak karantina ve aşılama çalışmaları başlattı.
Çalışmaları yerinde denetleyen Kaymakam Musa Evin, görülen kuduz vakası üzerine hem vatandaşı bilgilendirmek hem de bilinçlendirmek için çıkarma yaptıklarını söyledi. Yaylanın karantina altına alındığını, 174 kişiye ve hayvanların tümüne ikinci grup kuduz aşısı uygulandığını belirten Kaymakam Evin, sorunun en hafif şekilde atlatılması için çaba harcadıklarını bildirdi.

FOTOĞRAFLI