Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - ÜLKELERİNDEKİ iç karışıklıktan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyeli Hamo ailesinin yeni doğan erkek bebeği, iddiaya göre tedavi için götürüldüğü özel hastanede karıştı. Aile tedavi sonrası kendilerine erkek bebekleri yerine kız bebek teslim edildiğini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.
1 yıl önce Gaziantep'e gelen Ahmet Kara Hamo ve eşi Menal Hamo çiftinin 9 Şubat tarihinde, Cengiz Gökçek Kadın Doğum Hastanesi'nde erkek bebekleri dünyaya geldi. Anne ve baba olma sevinci yaşayan Hamo çiftinin bebekleri, doğum sırasında ciğerlerine su kaçtığı için tedavisi yapılmak üzere ambulansla özel bir hastaneye sevk edildi. İddiaya göre; 10 gün tedavi gördükten sonra hastaneden bebeğini alarak eve getiren anne Menal Hamo, altını değiştirmek istediği bebeğin kız olduğunu fark etti.
Bunun üzerine telefonla aradığı hastaneden gelen görevliyle bebeği alarak tekrar hastaneye giden baba Ahmet Kara Hamo, bebeklerinin karıştığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Hastane yetkililerinin bebeğin karışmadığını ve hastaneye geldiğinde kız olduğunu söylemesi üzerine, Ahmet Kara Hamo savcılığa suç duyurusunda bulundu.
ANNE MENAL HAMO: BEBEĞİMİ HİÇ GÖRMEDİM
Anne Menal Hamo, bebeğini hasta olduğu için hiç görmediğini belirterek, "Çocuğum dünyaya geldikten sonra, rahatsız olduğu için hemen küvöze konuldu. Bu sürede çocuğumu hiç görmedim. Daha sonra da çocuğum tedavi için eşimle birlikte ambulansa konularak özel bir hastaneye götürüldü. Çocuğum burada tedavi görürken eşim gelerek bize bir erkek bebeğimizin olduğunu söyledi. Yaklaşık 10 gün hastanede tedavi gören bebeğim iyileşince hastane yetkilileri bizi arayarak bebeğimizi almamız gerektiğini söylediler. Eşim, ben ve kayınvalidem hastaneden aldığımız ve eve getirdiğimiz bebeğin kız olduğunu fark ettik" dedi.
BABA HAMO: YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ
Baba Ahmet Kara Hamo ise eşinden gelen telefon üzerine hastaneye gittiğini söyleyerek, "Hastane yetkililerine bebekle ilgili durumu anlattım. Onlar da benim yanıma bir görevli verdi. Beraber eve geldik, bebeğin kız olduğunu yanımdaki adam da gördü. Sonra o adamla birlikte araca binerek hastaneye gittik. Ben de bunun üzerine polis merkezine giderek suç duyurusunda bulundum. Yetkililerden bu karışıklığın bir an önce düzeltilmesini istiyorum" diye konuştu.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, "Olayın aydınlatılması için ön inceleme başlattık. Gerekirse DNA testine de gidilebilir. Bu sorun kamu hastanesinde de olabilir, özel hastanede de olabilir. Olasılıkları göze alıp, kimseyi suçlamadan derinlemesine soruşturacağız. Ortadaki yanlışlığı gerekli incelemelerin ardından aydınlatacağız. Soruşturmanın adli ayağı da zaten yürütülüyor" diye konuştu.

MB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)