ERZURUM'da tedavi gördüğü hastaneden çıkarılan ve solunum cihazına bağlı olarak Tekman'ın Kalaycı Köyü'ndeki evinde yaşayan 62 yaşındaki Selahattin Ateş, iddiaya göre, elektriklerin kesilmesi üzerine öldü. Ateş'in yakınlarının iddiası üzerine Cumhuriyet Savcılığı köyün elektriğini kesen ARAS EDAŞ Tekman Şefi Coşkun Sur hakkında soruşturma başlattı. ARAS EDAŞ İl Koordinatörü Kubilay Atan ise  "Hastanın derhal hastaneye nakledilmesini ve arzu edilirse araç ihtiyacının kurumumuzca temin edilebileceği aileye bildirilmiştir. Ancak Muhtar İsracettin Ateş ve köylüler bu önerilerimizi kabul etmemiştir" dedi.
Tekman İlçesi'ne bağlı Kalaycı Köyü'nde solunum cihazına bağlı yaşayan Selahattin Ateş, meydana gelen elektrik kesintisinin ardından yaşamını yitirdi. Ateş'in yakınları,  köyün elektriğini kesen ARAS EDAŞ Tekman Şefi Coşkun Sur hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Savcılık, Sur hakkında soruşturma başlatırken, yazılı bir açıklama yapan ARAS EDAŞ İl Koordinatörü Kubilay Atan, 22 Kasım günü Kalaycı Köyü'ne 34 bin 500 volt enerji taşıyan 12 metre uzunluğundaki odun direğin altına geven konularak yakıldığını bildirdi. Son 10 gün içinde aynı bölgede bununla birlikte 4 direğin yakıldığını anımsatan Kubilay Atan, ekiplerin hemen olay yerine gittiğini ve 3 metresi kalan direğin fotoğrafını çektikten sonra söndürdüklerini belirtti. Direğin kasten yakıldığına işaret eden Kubilay Atan, şunları söyledi:
"Direğin yandığı noktanın yoldan uzakta, araç giremeyecek arazi yapısına sahip olması ve akşam karanlığının çökmesinden dolayı sonuçları çok ağır olabilecek bir faciaya neden olmamak için Kalaycı Köyü'ne aynı gün elektrik verilemeyeceği bildirildi. Köyde tedavisi cihaza bağlı olarak bir hastanın bulunduğu bilgisini aldık. Bunun üzerine hastanın derhal ilçe hastanesine nakledilmesini ve arzu edilirse araç ihtiyacının kurumumuzca temin edilebileceği söyledik. Hastanın durumu ağırsa ambulansla en fazla 20 dakikada hastaneye ulaştırabileceğimizi anlattık ama Muhtar İsracettin Ateş ve köy halkı bu önerilerimizi kabul etmedi. Muhtar Ateş ve köy halkı hastayı sadece bir gece için en yakın hastaneye nakletmeyi reddetmiştir. 23 Kasım günü yeni direk dikilip köye enerji verilmiştir. Bölgede büyük bir facianın önlenmesi amacıyla yasal mevzuat gereği enerji kesintisi yapıldı. Bir ambulansla bir geceliğine hastaneye nakledilerek hayatı kurtarılabilecek vatandaşımızın, İsracettin Ateş ve beraberindekilerin inat ve ihmaliyle kaybedilmesinden derin üzüntü duyuyoruz. Kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz. Konuyla ilgili soruşturmamız derinleştirilerek sürdürülecektir."