ŞANLIURFA’da, kuzeni Ali Yıldız ile evli Hülya Yıldız’ın 6 ay önce dünyaya getirdiği üçüz çocuklarından ikisi birbirine yapışık doğdu. Yıldız çifti, göğüs bölgesi birbirine yapışık ve üç bacaklı olarak dünyaya gelen Muhammed ile Mustafa’nın birbirinden ayrılması için yetkililerden yardım istiyor.
Şanlıurfa’da amca çocukları olan Ali ile Hülya Yıldız 5 yıl önce ailelerinin isteği üzerine evlendi. Çiftin 4 yıl önce Ravza adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Hülya Yıldız, yeniden hamile kaldıktan sonra gittiği doktorda üçüz bebeği olacağını ancak ikisinin gelişiminin olmadığını öğrendi. Hülya Yıldız, 8 Mayıs’ta Kadın ve Doğum Hastanesi’ne giderek sezaryenle üçüzlerini dünyaya getirdi. Riskli geçen doğumda üçüzlerden ikisi birbirine yapışık, diğeri ise normal olarak dünyaya geldi. Çift, kız çocuğuna Medine, göğüs bölgesinden birbirine yapışık doğan ve 3 bacağı olan erkek bebeklere ise Muhammet ve Mustafa adını koydu.
Doğumun ardından Yıldız çifti, 4 kolu ve 3 bacağı olan yapışık bebeklerin birbirinden ayrılması için doktora başvurdu. Şanlıurfa’dan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen bebekler, 1 ayı aşkın süre Ankara’da tedavi gördü ama ameliyat için risk taşıdıkları ve gelişimleri için birkaç ay daha beklenilmesi istenerek taburcu edildi.
'MAMA VE İLAÇLARINI KARŞILAMIYORUZ'
Hamallık yaparak geçimini sağlayan baba Ali Yıldız, yeniden döndüğü Şanlıurfa'da, bebeklerin mama ve ilaçlarını karşılamakta zorlandığını ifade etti. Birbirine yapışık bebeklerinin ayrılmasını isteyen baba Ali Yıldız, "Doktorlar bana 6 aydan sonra çocukların ameliyatla birbirinden ayrılabileceğini söyledi. Ancak benim maddi gücüm olmadığı için çocuklarını tekrar Ankara’ya götüremedim. Yeşil kartlı olduğum için yol parasını bile denkleştirmekte güçlük çekiyorum. Yetkililerin bu konuda bize yardımcı olmasını ve bebeklerimizin birbirinden ayrılmasını istiyorum" dedi.
Çocuklarının yapışık olmasından dolayı psikolojisinin bozulduğunu ifade edip gözyaşlarına boğulan anne Hülya Yıldız ise "Her gün gözlerim önünde olan bu çocuklarıma baktığım zaman kendimi suçlu hissediyorum. Bunların da diğer normal çocuklar gibi büyümesini istiyorum" diye konuştu.