Genellikle yağlı ciltlerde daha sık görülse de siyah noktalar günümüzde birçok kişinin kabusu… Çene, burun ve yanak bölgesinde tıkanan gözenekler ile oluşan siyah noktalar yüzümüze yağlı ve rahatsız edici bir görünüm veriyor. Her fırsatta şikayetçi olduğunuz siyah noktalar için hassas cildinize zarar vermeden etkili ve doğal çözümler arıyorsanız bu 3 yöntem size yardımcı olabilir.

Buhar Banyosu

Buhar banyosu tıkanmış gözenekleri açıp siyah noktaların kolayca temizlenmesini sağlar. Gözenekleri biriken yağ ve kalıntılardan arındırmamaya yardımcı olur. Derin bir kaba 1 litre kaynamış su ve 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyun. Başınızın üzerine bir havlu örterek yüzündeki siyah noktalı bölgeyi buhara yaklaştırın. Gözeneklerin açılması için yaklaşık 10 dakika bekleyin.

Tarçın

Birçok doğal cilt maskesinde yer verilen tarçını siyah noktalarınız ile başa çıkmak için de kullanabilirsiniz.1 yemek kaşığı bal ile yarım kaşık tarçını karıştırın. Siyah noktalarınızın olduğu bölgelere parmaklarınızla dairsel hareketlerle 5 dakika masaj yapın ve ılık suyla durulayın.

Yumurta Akı

Yumurta akı hem gözeneklerin görünümünü küçülmesine hem de siyah noktaları temizlemenize yardımcı olur. Yumurtanın beyazını ve sarısı ayırın. Ayırdığınız yumurta akını bir kapta köpürene kadar çırpın. Bir fırça yardımıyla ya elinizle ince bir tabaka halinde yüzünüze sürün. Dikdörtgen şeklinde birkaç tane kağıt peçete kesin ve bu peçeteleri siyah noktalarınızın olduğu çene, burun ve alın bölgenize yavaşça yapıştırın. Kuruduktan sonra peçete üzerinden ikinci tabakayı da uygulayın. Maske kuruduğunda yavaşça soyun ve ılık su ile nazikçe yıkayın.