Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - KAMU Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy ve beraberindekiler, 'Dünya Böbrek Günü' nedeniyle Numune Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi'ni ziyaret ederek böbrek hastalarına karanfil verdi.
Her yıl Mart ayının ikinci perşembe günü kutlanan 'Dünya Böbrek Günü' Sivas'ta da unutulmadı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Doktor İbrahim Ethem Özsoy, Sivas Numune Hastanesi yöneticisi Fikret Özkan ve hastane başhekimi Ruhiye Cevit, diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamlarını sürdüren böbrek hastalarını ziyaret etti. Hastane yöneticileri yaklaşık 30 böbrek hastasına karanfil vererek acil şifalar diledi. Karanfil alan hastalardan 50 yaşındaki Ayten Yumuk gözyaşlarını tutamadı. 2 yıldır böbrek hastası olduğunu belirten Yumuk, duygulandığını belirterek kendilerini hatırlayan doktorlara teşekkür etti. Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı 10 hastanede yaklaşık 200 kişinin tedavi gördüğünü belirten Özsoy, "Bugünkü amacımız toplumu bilinçlendirmek, hastalarımıza, hasta yakınlarına eğitim vermek ve toplumda farkındalık oluşturmak. Bizim 10 hastanemizde hemodiyaliz ünitemiz var ve buralarda 91 tane cihazımız var. Ve bunlarda 187 hasta diyalize giriyor. İnşallah kimse kronik böbrek yetmezliğine girmez de diyalize ihtiyaç kalmaz. İnşallah erken teşhis olur da ilerlemez. Biz isteriz ki bu cihazlar daima boş kalsın, hiç ihtiyaç duyulmasın" dedi.
Bu arada Numune Hastanesi önüne organ bağış standı açılırken diğer bir stantta ise vatandaşlar böbrek sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgilendirildi.

GC(EA/BT) (FOTOĞRAFLI)