ANİDEN başlayan sırt ve göğüs ağrıları şikayetiyle hastaneye başvuran 48 yaşındaki Döndü Erdoğan’ın, yapılan tetkikler sonucu aort damarında yırtık tespit edildi. Hipertansiyon hastası olan Erdoğan’a hastanede gerçekleştirilen erken müdahale sayesinde, hayati tehlike de ortadan kaldırıldı.
Memorial Kayseri Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Gökhan Özerdem ve ekibi tarafından gerçekleştirilen 4.5 saat süren ameliyatla yeniden yaşama dönen Erdoğan, “Yüksek tansiyonun vücudumda bu kadar önemli bir soruna neden olacağı hiç aklıma gelmezdi” dedi. Yaklaşık 25 yıldır yüksek tansiyon sorunu nedeniyle ilaç tedavisi gören Döndü Erdoğan, sırtında ve göğsünde aniden başlayan ağrılar nedeniyle hastaneye başvurdu. Ağrı nedeniyle bayılan Erdoğan, 28 yıllık eşi Ahmet Erdoğan tarafından Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinden Kayseri’ye getirilerek Memorial Kayseri Hastanesi’ne yatırıldı. Burada yapılan tetkikler sonucu aort yırtığı tespit edilen Döndü Erdoğan, acil ameliyata alındı. Erken müdahale ile yaşama tutunan ve 4.5 saatlik ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Erdoğan, “Gözümü açtığımda hastanedeydim. Daha önce hipertansiyon hastalığına bağlı sağlık sorunlarım oluyordu. Yüksek tansiyon ilaçları kullanıyordum fakat böyle bir damar hastalığım olacağı hiç aklıma gelmezdi. Yeniden sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Bundan sonra kontrollerimi daha sık yaptırarak kendime özen göstereceğim” şeklinde konuştu.
Döndü Erdoğan’ın 4.5 saat süren ameliyatını gerçekleştiren, Memorial Kayseri Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Özerdem, de hastaya zaman kaybetmeden cerrahi işlem uygulandığı için muhtemel can kaybının önüne geçildiğini söyledi
HİPERTANSİYON RİSKİ ARTIRIR
Özellikle hipertansiyonu olan hastaların yakın takip altında olması gerektiğine vurgu yapan Doç. Dr. Özerdem, “Hipertansiyonu olan hastalarda ani başlayana sırt ve göğüs ağrısı aort yırtılmasının habercisi olabilir. Ani ölümlere yol açabilen bu duruma karşı kişinin vakit kaybetmeden tam donanımlı bir hastaneye kaldırılması ve doğru tanı konularak tedavi edilmesi çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
DÖ(OE)(FOTOLU)