DENİZLİ Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Şengül Yılmaz, kış aylarında sık görülen sinüzitin uygun tedavi edilmemesi durumunda, enfeksiyonun beyin zarlarına ulaşmasıyla menenjite, görme problemlerine, göz hareket bozukluklarına ve özellikle çocuklarda ortaya çıkan orta kulak iltihabına neden olduğunu söyledi.
İnsan kafasındaki beş sinüsün en önemli görevlerinin salgıladıkları salgılarla bütün üst solunum yollarını temizlemek olduğunu anlatan Opr. Dr. Şengül Yılmaz, "Bu sinüslerden herhangi birinin iltihaplanma haline sinüzit denir. 10 güne kadar geçmeyen nezle, grip gibi durumlar aslında bir akut sinüzit belirtisi olabilir. Uzun süren belirtiler de kronikleşmiş sinüziti akla getirmektedir. Burun tıkanıklığı, sarı, yeşil veya kanlı burun akıntısı, göz çevresinde ve yanaklarda ağrı, kafada basınç hissi, öne eğilirken artan yüz ağrısı ve kötü ağız kokusu sinüzitin en bilinen belirtileridir" dedi.
Opr. Dr. Şengül Yılmaz, sinüzitten korunmak için de özellikle yüzün soğuktan korunması, ıslak saçla dışarı çıkılmaması, grip ve nezlenin 10 günden fazla sürmesi durumunda mutlaka doktora başvurulması, sigaradan uzak durulması ve düzgün beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.