ANKARA'nın Elmadağ ilçesi Yenidoğan Mahalesi'nde oturan 60 yaşındaki Bahattin Güzel, günde iki paket sigara içmenin bedelini ağır ödüyor. Geçtiğimiz aylarda sol bacağı diz altından kesilen Güzel'in, Nisan ayında sağ bacağı kalça altından kesilecek. Güzel, "Çocukluk yıllarında başladığım sigara iki bacağımdan etti. Sigara içenlere sesleniyorum, benim durumuma düşmemek için sigarayı bırakın" dedi.
Elmadağ'da eşi ve 3 çocuğu ile iki odalı gecekonduda yaşam mücadelesi veren, 15 yıl önce MKE'nin TNT bölümünden emekli olan Bahattin Güzel, çocukluk yıllarından itibaren günde iki pakete yakın sigara içtiğini belirtti. Güzel şunları anlattı:
"Sol bacağımda oluşan ağrılar ve yaralar için Yüksek İhtisas Hastanesi'ne başvurdum. Burada yapılan ilk tetkiklerde nikotin zehirlenmesi sonucu her iki ayağımda damarların tıkalı olduğu teşisi konuldu. Hayati tehlikem olduğu gerekçesiyle acilen Hacettepe Hastanesi Acil Servisi'ne sevk edildim. Burada yapılan tetkiklerle her iki bacağımın alınması planlandı. Bir anda iki amaliyatla alınması sakıncalı olduğundan önce sol bacağımı diz altından kestiler. Önümüzdeki Nisan ayında ise sağ bacağım kalça altından kesilecek."
'BENİM DURUMUMU ÖRNEK ALSINLAR'
İçtiği sigaranın bedelini ağır ödediğini belirten Güzel son pişmanlığın artık faydası olmadığını vurgulayarak. "Önce orta yaşlı insanlara sesleniyorum. Gençlerin yanında sigara içerek kötü örnek olmasınlar. Gençlerin ve çocukların yanında sigara içmesinler. Benim durumumu örnek alsınlar" diye tavsiyelerde bulundu.
HASTANE MASRAFLARI İÇİN YARDIM İSTİYOR
Aldığı 825 TL emekli maaşı ile yaşadığı gecekonduda 3 çocuğu ve eşine bakmaya çalıştığını ifade eden Güzel, Hacettepe'de sol ayağı kesildikten sonra 3 bin TL tedavi gideri çıkarıldığını, bu paranın ancak yarısı olan bin 500 TL ödeyerek taburcu edildiğini kaydetti. Güzel sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben sosyal güvencesi olan bir insanım. Sol ayağım alındıktan sonra oluşan enfeksiyon nedeniyle 60 gün hastanede kalmak zorunda kaldım. Hastane bana 3 bin TL masraf çıkardı. Ben aldığım bu emekli maaşı  ile evimi mi geçindireceğim, yoksa sağlık giderlerimi mi karşılayacağım. Tedavi masraflarımın yarısını eş dosttan topladığım paralarla karşıladım. Şimdi diğer ayağım alınacak. Daha önce kesilen ayağımın sağlık giderlerinin daha yarısını ödeyemedim. Kesilen ayağım için kalan bin 500 TL olan borcum ödenirse, sağ ayağımın ameliyatla alınacağı belirtiliyor. Kalan ayağım kesilirse, bu masrafların altından nasıl kalkacağım diye kara kara düşünüyorum. Ayağım kesilmezse de kangirenden öleceğim. Emekli maaşımdan başka bir gelirim yok. Yetkililerden ilgi bekliyorum".