- ŞANLIURFA Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, havaların soğumasıyla birlikte çoğunluğu üst solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlığı yaşayanlar olmak üzere günde 2 bin 600 çocuğu muayene ettiklerini söyledi.
Türkiye genelinde hızla yayılan H3N2 adı verilen virüs nedeniyle Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne son günlerde gribal enfeksiyon şikayetiyle başvuran hasta sayısında büyük artış olduğu kaydedildi.
Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, çocukların vücut dirençlerinin düşük olmasından dolayı çok çabuk hastalanmasıyla kendilerine başvurduğunu ve bunun yoğunluk oluşturduğunu söyledi. Yoğunlukla birlikte servislerdeki yatak kapasitesinin dolduğunu belirten ve aileleri uyaran Başhekim Güzelçiçek, "Daha önce günlük bin 500 civarında çocuğun muayene edildiği hastanemizde son bir ay içerisinde bu rakam günde 2 bin 600 civarına yükseldi. Hastaneye müracaat eden hastalardan durumu ağır olanları servislerde tedavi ediyoruz. Diğerlerini ise ayakta tedavi etmeye çalışıyoruz. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte gribal enfeksiyona karşı bir dizi tedbir aldık. Hastanemizde şu an 35 doktor, 22 poliklinikle hizmet vermeye çalışıyor. Özellikle aileler çocuklarını gribe karşı iyi korumaları gerekir. Aileler çocuklarını mümkün olduğu sürece dışarıya ve kalabalık yerlere çıkarmayıp, C vitamini ve sıvı gıdalar tüketmelerini sağlayarak hastalıkları engellemeye çalışsınlar" diye konuştu.