MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde yeşil reçeteli ilacını yazdıramadığını ileri süren bir kişi, öfkeye kapılıp doktora bıçaklı saldırı girişiminde bulundu.
Mithatpaşa Mahallesi'ndeki 4 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'ne, dün saat 13.00 sıralarında gelen A.S., yeşil reçete ile alınan bir ilacı aile hekimi Aylin Yıldırım'a yazdırmak istedi. Doktordan olumsuz yanıt alan A.S., ayrıldığı merkeze yarım saat sonra yeniden gelerek bu kez doktor Mahmut Aydın ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında öfkelenip bıçağını çıkaran A.S., tehditler savururken merkezdeki sağlık görevlilerinin yardımıyla etkisiz hale getirildi. Doktorların şikayetçi olduğu A.S., polis tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen A.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Manisa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Mehmet Tansu Dere, yaptığı yazılı açıklamada sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, son olayı kınadıklarını söyledi. Doğrudan sağlık çalışanına şiddet içeren anlayışın, en masum tanımı ile ilkellik olduğunu vurgulayan Dere, "Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlar artık sürekli hale gelen sağlık çalışanlarına şiddeti engellemelidirler. Bu vesileyle bu tür saldırı zihniyetine sahip olanlar şunu bilmelidirler ki adli makamlara yansıyan bu olayın takipçisiyiz. Yaşanan durumu münferit bir olay olarak kabul etmek istiyor ve meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

EÇ(AÖ/SS)