2017'deki Ramazan ayının ilk sahuruna saatler kala, gün boyu tok tutan ve susatmayan yoğurtlu Darende çorbasının tüketilmesi tavsiye ediliyor. 
 

Ramazan ayı için oruç heyecanı başlıyor. Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan bu gece ilk sahura kalkılacak.

Yoğurtlu soğuk Darende çorbası, sıcak ve uzun günlere denk gelen Ramazan'da, susuzluğu önemli miktarda azaltarak oruç tutanlara büyük bir kolaylık sağlıyor.

Sıcak yaz günlerinde çokça tüketilen Darende Çorbası, kısa sürede hazırlanması, içeriğinde kullanılan gıdaların uygun ve kolay temin edilebilmesi, hafif, lezzetli, serinletici ve sağlıklı olması dolayısıyla kadınların Ramazan sofralarında en çok yer verdiği yöresel tatlar arasında bulunuyor.

GÜN BOYU TOK TUTUYOR

Yoğurtlu soğuk çorbada nohut, buğday, ıspanak, nane ve yoğurt var. Vücudun önemli besin ihtiyaçlarını karşılayan çorba, gün boyu hem tok tutuyor hem de susamayı engelliyor.

DARENDE ÇORBASININ TARİFİ

Aşurelik buğday suyla pişirilir. İçine nohut ilave edilir. Dövmeler iyice açılıp pişince ocaktan alınıp içerisinde ıspanak bulunan düz bir tepsiye yayılarak karıştırılır. İçine buz veya soğuksu ilave edilebilir. Soğuyan malzemelere doğranmış yeşil veya kuru nane ilave edilip yoğurda katılır. Damak tadına göre sarımsak ilave edilebilir. İçine buz atılırsa hem yaz günleri için serinletici bir yemek olur hem de kıvamı daha güzel olur. Yoğurtlu soğuk Darende çorbası, her yemeğin yanında servis edilir.