AFYONKARAHİSAR Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sağlıklı beslenme ve yaşamın önemine dikkat çekerek, bu amaca hizmet eden Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin çocuklarda dikkat dağınıklığından sağlıklı doğuma kadar birçok konuda yararlı olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu, Ak Partili Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Sağlıklı Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Yer tahsisi Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan merkeze makine ve teçhizat alımı için İl Özel İdaresi 500 bin TL destek vermişti.
Merkezin örnek teşkil ettiğini, 2 bin civarında kişinin bu merkezden yararlandığını belirten Vali Balkanlıoğlu, "İnsan doktora ağrı duyduğu zaman gider. Hastalandıktan sonra tedavi olmak zor ve zahmetli bir uğraş. Önemli olan hastalanmamak, sağlıklı olmak" dedi.
FAZLA KİLO SIRTTA YÜK
Hastalıkların temelinde hareketsiz yaşam, iyi beslenememe, temizlikten uzak kalma ve vücudun deformasyonuna yol açacak sigara gibi birtakım alışkanlıklar olduğuna işaret eden Vali Balkanlıoğlu, bu merkeze gidenlerin fazla kilolarını attıklarını söyledi. Balkanlıoğlu, "Sırtınızda her gün 25-30 kilo yükle dolaştığınızı farz edin. Aldığımız kilolar, bu yükle dolaştığımız anlamına geliyor. Fazla kilolardan arınmak, sağlıklı ve zinde kalma eğitimleri veriliyor. Çocuklarda dikkat dağınıklığından tutun da hamile kadınlarımızın sağlıklı çocuk dünyaya getirmesine kadar birçok fonksiyonu ifa eden bir merkez kurulmuş" diye konuştu.
'EGZERSİZ İLAÇTIR'
Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün de önleyici tedavinin önemine vurgu yaptı. Akgün, şunları kaydetti: "Hastalanmış, kilo sorunu yaşayan, şeker hastalığı, dolaşım bozukluğu yaşayan hastalarımız var. Bunların birçoğu ilaç tedavisi görüyor. Biz biliyoruz ki egzersiz bir ilaçtır. Biz burada bunu bir ilaç olarak kullanıyoruz. Egzersiz ve dengeli beslenme etkili bir tedavidir. Afyon'un bütün ilçelerinde bu merkezleri yaygınlaştıracağız." (FOTOĞRAFLI)