İZMİR’de bir araya gelen yaklaşık 150 sağlık çalışanı, çalışma şartlarındaki düzensizlik ve ağır iş yükünü protesto etti. Eyleme katılan sağlık çalışanları, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, acil olanlar dışındaki ameliyatlara girmeyeceklerini açıkladı.
İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan yaklaşık 150 sağlık çalışanı, çalışma şartlarındaki düzensizlik ve ağır iş yüküne yönelik sorunlarını sloganlarla dile getirdi. Ellerindeki dövizlerle, tepkilerini ortaya koyan çalışanlar adına basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Başkanı Veli Atanur yaptı. Atanur, şunları söyledi:
"Angarya çalışmaya, görev tanımı dışında görevlendirilmelere, çalışan sağlığı ve iş güvenliği önlemini almayan anlayışa, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete, geçici görevlendirme ile yapılan sürgünlere, sağlık emekçilerini köleleştiren, hastaları müşteri yapan, performansa dayalı piyasacı sağlık sistemine teslim olmayacağız. Sağlık çalışanlarının ölüme davetiye çıkaran koşullarda çalışmasına son verin. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan sorunlar nedeniyle, başta ameliyathane çalışanları olmak üzere tüm personel mutsuz, kaygı ve tükenmişlik sendromu yaşamaktadır. Çözüm için yapılan görüşmeler sonrasında bir arpa boyu dahi ilerleme sağlanamadı. Çözüm olarak çalışanlardan performans sistemi ile işletmenin gelirlerini arttırmak için daha fazla işlem yapılmasını, giderlerin azaltılması için ise az personel ile daha niteliksiz iş yapmamızı istemektedirler. Sounlarımızın çözümü için irademizi kullanıyoruz ve başka ameliyathane olmak üzere hizmet üretmiyoruz."
Sağlık çalışanlarının eylemi basın açıklamasının ardından sona erdi.