Sağlık Bakanlığı, son dönemlerde çocukların çok severek oynadıkları ve hemen hemen bütün kırtasiyelerden kolayca satın alınabilen slime isimli oyuncak konusunda uyardı. Yarı akışkan bir oyuncak olan slime, içerisinde bulunan uyuşturucu madde nedeniyle ölümcül tehlike saçıyor. Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde bu konu hakkında ilk vaka da ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı’ndan slime isimli yarı akışkan oyuncak konusunda uyarı üstüne uyarı geliyor. Çünkü içerisinde uyuşturucu madde bulunan bu oyuncak, çocuklar tarafından kırtasiyelerden kolayca alınabiliyor. Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde bir çocuk hastanın kontrolünü yapan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ülker Gül, çocuğa slime isimli oyuncağa temasa bağlı egzama teşhisi koydu. Slime isimli oyuncağın saçtığı tehlike sadece egzama ile de kalmıyor, ölüme kadar götürebiliyor.

ÇOCUKTA EGZAMAYA NEDEN OLDU

Konu hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Ülker Gül, çocuk hastanın kendilerine el parmağında egzama ile geldiğini belirterek, bu vakanın ‘temas egzaması’ teşhisi konulan ilk hasta olduğunu söyledi. Daha önce de slime isimli oyuncak hakkında uyarılar yaptıklarını söyleyen Hancı, bu oyuncağın üzerinde üretici lisansı olmadığını ve kimin yaptığının da bilinmediğini belirterek, evlerinde bu oyuncaktan bulunan ailelerin acil şekilde imha etmesi gerektiğine dikkat çekti.

SLİME NEDİR, NASIL YAPILIR?

Su, tutkal ve boraks karışımı ile yapılan slime, bu günlerde başlı başına bir oyun olarak kullanılmaya başlandı. Slime adlı oyuncağı tehlikeli yapan ise içerisinde kullanılan boraks ve tutkal. Çünkü boraks isimli bu malzeme çok güçlü bir temizlik malzemesi ve genellikle de sanayilerde kullanılıyor. Bu malzemenin fazla kullanımı üst solunum yolunda enfeksiyonlara ve hatta zehirlenmelere bile neden olabiliyor. Çocukların kolaylıkla erişebileceği bir oyuncağın içerisinde bu malzemenin kullanılması ise adeta tehlikeye davetiye çıkarıyor.