Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Erzurum bir taraftan bölgeye hizmet veren sağlık kompleksine sahip olacak, öbür taraftan da sağlık turizminin geliştiği çevre illerden gelen insanlarında hizmet alabileceği bir bölge olarak gelişecek." dedi.
Bakan Akdağ, Erzurum Şehir Hastanesi'nin inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Akdağ, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'un sağlık turizmi açısından çevre illerden gelen vatandaşlara hizmet verdiğini hatırlattı.
Kente Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni inşa ederek vatandaşın hizmetine sunduklarını anımsatan Akdağ, "Şimdi bölge hastanesini mükemmel bir hastane halinde büyük bir şehir hastanesi kompleksine dönüştürüyoruz. Yeni yapılan binada toplamda bin 200 yatak kullanılacak. Toplamda 450 bin metrekarelik bir alan yapıyoruz. Burası bütün bölgeye hitap edecek. Sadece Erzurum için değil, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Bingöl, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Muş'un belli bölgeleri için kullanılacak." diye konuştu.
Bakan Akdağ, benzer bir yapıyı Van'da kurduklarını belirterek, "Gelecek yıl ekim ayında bu kompleksimizi tamamlayıp vatandaşımıza takdim edeceğiz. Bununla beraber buradaki hizmeti genişletiyoruz. Şu anda verilmeyen bazı hizmetleri de verir hale geleceğiz." ifadelerini kullandı.
Kentteki hastanelerin komşu ülkelerden Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Nahçıvan'dan gelen hastalara hizmet verdiğini anlatan Akdağ, "Erzurum bir taraftan bölgeye hizmet veren sağlık kompleksine sahip olacak, öbür taraftan da sağlık turizminin geliştiği çevre illerden gelen insanlarında hizmet alabileceği bir bölge olarak gelişecek." değerlendirmesini yaptı.
Akdağ, daha sonra Palandöken İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde kentteki sağlık yatırımlarıyla ilgili düzenlenen toplantıya katıldı.